Manuálterápia

Olyan non-invazív eljárások összessége, amelyek a pontos diagnózis felvétel, a talált diszfunkciók, és a fennálló panaszok összevetése után gerincünk és más ízületeink kimozgatásos, szalagok és ízületi tokok mobilizációs helyreállítását szolgálják.

A helyrekorrigált statikai vázunk nélkülözhetetlen alapja mozgás szervrendszerünk működésének. Azonban a hozzá tapadó struktúrák- izmok, szalagok és egyéb kötőszöveti elemek- szintjén fennálló feszülések hosszú távon kimozdíthatják egyensúlyából gerincünket, ezért ezek korrekciója más módszerekkel párhuzamosan zajlik.

Mire számíthatok kezelés közben?

A kimozgatás mindig egyénre szabott , lehető legkisebb erővel történik, a lágy technikákat preferáljuk durva korrekcióval szemben. Ha az izmok elég lazák, nincs környezetükben gyulladás, akkor csak minimális discomfort érzetet lehet tapasztalni. A beavatkozást gyorsan és lágyan végezzük, megfelelő légzéstechnikával a kellemetlen érzések még jobban csökkenthetők.

Mire számíthatok kezelés után?

Az átmozgatott ízületek vérfokozódás következtében felmelegedhetnek, eközben elindul a méregtelenítődésük. Ha a bennük felhalmozódott savas anyagcsere végtermékek kikerülnek a perifériás keringésbe, kisebb fáradtságot, izomlázat, levertséget is okozhatnak. Ezek időtartama néhány órától akár egy napig is eltarthat a probléma súlyosságától függően. Ezek a gyógyulás biztos jelei.