Manuálterápia

Olyan non-invazív eljárások összessége, amelyek a pontos diagnózis felvétel, a talált diszfunkciók, és a fennálló panaszok összevetése után gerincünk és más ízületeink kimozgatásos, szalagok és ízületi tokok mobilizációs helyreállítását szolgálják.

A helyrekorrigált statikai vázunk nélkülözhetetlen alapja mozgás szervrendszerünk működésének. Azonban a hozzá tapadó struktúrák- izmok, szalagok és egyéb kötőszöveti elemek- szintjén fennálló feszülések hosszú távon kimozdíthatják egyensúlyából gerincünket, ezért ezek korrekciója más módszerekkel párhuzamosan zajlik.

Mire számíthatok kezelés közben?

A kimozgatás mindig egyénre szabott , lehető legkisebb erővel történik, a lágy technikákat preferáljuk durva korrekcióval szemben. Ha az izmok elég lazák, nincs környezetükben gyulladás, akkor csak minimális discomfort érzetet lehet tapasztalni. A beavatkozást gyorsan és lágyan végezzük, megfelelő légzéstechnikával a kellemetlen érzések még jobban csökkenthetők.

Mire számíthatok kezelés után?

Az átmozgatott ízületek vérfokozódás következtében felmelegedhetnek, eközben elindul a méregtelenítődésük. Ha a bennük felhalmozódott savas anyagcsere végtermékek kikerülnek a perifériás keringésbe, kisebb fáradtságot, izomlázat, levertséget is okozhatnak. Ezek időtartama néhány órától akár egy napig is eltarthat a probléma súlyosságától függően. Ezek a gyógyulás biztos jelei.

Tisztelt Pácienseink !

Értesítjük, hogy budapesti KovalenkoKlinika előreláthatólag 2021 második feléig zárva tart!
Újranyitásunkról Kovalenko Klinika Facebook oldalán értesítjük minden kedves Páciensünket!
 
A kezeléseket Selmeci Anikó soproni kolléganőnk 9400 Sopron, Deákkúti út 16. cím alatt +36709446565 telefonszámon történő előzetes egyeztetés után  továbbra is vállalja.
 
Soproni KovalenkoKlinikán több, mint 5 éves munkája során  visceralis manipulációt, cranialis és állkapocs korrekciót, pszichosomatikus esetekben kineziológiai módszereket, “agy-formatálást” alkalmaz.
 
Igény esetén havi szintű budapesti rendelést is megszervezhetünk! Erre +36709446565-ös számon várjuk jelentkezését!
 
Változatlanul lehetőség van az  online konzultációra, a fizetési lehetőségek részleteit info@kovalenkoklinika.hu  sopron@kovalenkoklinika.hu  címre írt emailben megismerheti.
 
Tisztelettel:
Dr Kovalenko Marina