A kezelések menete

„Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne.”
(Avildi Szent Teréz)

Testünket kiaknázzuk minden nap. Olykor elfárad, megkopik, megsérül. Ezeken vagyunk hivatottak segíteni, hogy hosszú ideig éljen és működjön, teljes erejét élvezve anélkül, hogy gyógyszerek sokaságát kellene szednie.

Az első diagnosztikai próbakezelésre történő bejelentkezés. A Klinikára történő bejelentkezést követően az összes (RTG / MR / CT / labor) eredményét megkérjük, hogy hozza magával az első, diagnosztikai próbakezelésre, melyeket közösen átnézünk. Az első kezelést megelőzően 10 perccel korábbi érkezést kérünk, hogy az adminisztrációhoz szükséges dokumentumokat ki tudja tölteni.

1

Kiemelten figyelünk arra, hogy a panaszához, a hozott és végzett vizsgálatok eredményeihez mérten és a teljes test állapotát nézve állítsuk össze a kezelését.

2

A test tartópillére az első és legfontosabb terület, így az első lépés a gerincdiagnosztika. A gerinc valamint izmok és izületek statikai, dinamikai elváltozásait mérjük fel. A vegetatív idegrendszeri pontok vizsgálata pedig rálátást nyújt a belső szervek állapotára, gyulladásos gócokra és bizonyos pszichoszomatikus eltérésekre.

3

Mind háton, mind pedig hasra fordulva végigtapintásra kerülnek a fontosabb szervek, valamint az állkapocs helyzete, agyi idegek kilépési pontjai egyaránt. Fontosak ezek a területek akkor is, ha még alig észlelhető a tünet, csak enyhe zavar, panasz keletkezett, esetleg feszül egy-egy izom, de még nem okoz panaszt/nem történt sérülés.

4

A szervezet regeneráló képességét használva és segítve, myofascialis akupunktúrával kezdjük, amellyel a feszült izmok ellazulnak, a keringés javul, fokozódik teljesítményük, anyagcseréjük.

5

Kovalenko®Klinika kollégai több ezer páciens nemcsak akut , de évtizedek alatt felhalmozott,krónikus problémáin segítettek már az utóbbi évtizedben . Akik nálunk először járnak, meglévő orvosi leleteik és helyben végzett manuális vizsgálat alapján, diagnosztikus felmérésen vesznek részt. Kezelésüket bármelyik kollégánál kezdhetik, hiszen kérdés esetén lehetőség van  Kovalenko Doktornővel konzultálni.

A lehetőség szerinti rögtön elvégzett próbakezelés után lehetővé válik rövid – és hosszútávú prognózis felállítása, további kezelési terv kialakítása. A probléma súlyosságától függően myofasciális akupunktúrás, cérnabeültetéses, viszcerális, craniomandibuláris vagy vegetatív idegrendszeri korrekciókon vesznek részt a páciensek.

A nálunk tett rendszeres évi kontrollok pedig lehetővé teszik, nem csak stabil mozgásszervrendszer, de lelki kiegyensúlyozottság elérését is. A hozzánk régóta járó vendégeink, évi egyszeri méregtelenítő nyrokrendszerrel foglalkozó neurolymphatikus drainage, anyagcserét-keringést javító viszcerális korrekció vagy teljes testes prevenciós karbantartás között válogathatnak . Hiszen ők tudják, hogy közös célért fáradozunk- ami az Önök hosszútávú jólléte és egészségének megtartása.

Gyerekek és ülő munkát végző felnőttek rendszeresen látogatják tartásjavító, heti egyszeri 20 perces Rapid Training- edzéseket, ahol már 2-3 alkalom után szembetűnő változást lehet tapasztalni.

 

Együttműködésben hiszünk. Hogy Ön, és a szervezete, valamint kollégáink szakértő segítségével előre mozdítsuk egészségi állapotát. Konkrét panaszát, sérülését, pszichés zavart megszüntetve, a későbbiekben is egy értékes életet élhessen, melyben a továbbiakban erősebben, élettelibben vesz részt a Kovalenko® Klinika segítségével.

Kezeléseink

Neuroszinkronizációs terápia

Az agyidegek, köztük főleg a koponya nagy részének beidegzését szolgáló háromosztatú ideg - N. trigeminus működési zavarainak helyreállítása. Az agy 60%-ának az érzékelő bemenetét jelenti, ezen értesül az agy a külső és belső környezet változásairól. Az agy számára ad képet a testről, ezért megfelelő működése kiemelten fontos.

Visceralis technika

A belső szervek helyzetének, a vér és nyirokkeringésének a beidegzésével foglalkozik. A szervekhez futó ún. függesztő szalagok korrekciójával nem csak maga a szerv és környezetének a funkcióját javítjuk, hanem a gerinc elülső részén tapadó szalagok esetében, a mozgásszervi problémákat is megoldhatjuk.

Craniosacralis technika

Az önregeneráló képességünk aktivizálása, „mikro manipuláció”, amely a koponyacsontok mikro mozgásainak korrigálásán, kötőszöveti – és izomhártyák finom lazításán, gerinc körüli burkok nyújtásán alapul.

Rapid training

Az izom összehúzódás erejének és minőségének elősegítése váltakozó áram segítségével.

Myofascialis akupunktúra

Az izom gyors ellazítása és vérkeringésének többszörösére való növelése. Ez rövidtávon az izomrostok elernyedésén keresztül az anyagcsere-végtermékeinek zavartalan eltávozásához, hosszú távon pedig az izom metabolizmusának a javulásához vezet, ami az egész szervezet anyagcseréjére is kihat.

Pszichoszomatikus kezelés

Test és lélek egységének helyreállítása. A testi tüneteken túl a páciens gondolkodásának, lelki állapotának figyelembe vétele, és oldása, gyógyítása, kineziológiához hasonló módszer segítségével. Megkeressük azokat a tudatalatti mintákat, melyek mind lelki, mind fizikai tükröződéseként- fizikai visszatérő zavarok hátterében állhatnak. Ez a hosszú távú eredmény záloga.

Nyirok drainage technika

Speciális, pulzáló fogásokkal a nyirokkeringést serkentve a nyirokváladékot a megfelelő irányba tereli és fenntartja az áramlást. Így lehetővé téve annak elfolyását. Ez a módszer elsőször a felületesebb, apróbb nyirokereket célozza meg, ami a rendszer 90%-át képzi. Aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat, így csökkentve ez által az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék és oxigénellátását is.

Ideiglenes intramuscularis ligatura implantatio

Egyszeri alkalommal, akupunktúrás kezelés során felszívódó, sebészeti cérna beültetése megfelelő akupunktúrás pontokba, mely a szervezetet akár 3 hétig aktivizálja, mindaddig, amíg a pont működése be nem indul, ami vérkeringés fokozódással jár, így a fonál gyorsan fel is szívódik.

Manuálterápia

Olyan non-invazív eljárások összessége, amelyek a pontos diagnózis felvétel, a talált diszfunkciók, és a fennálló panaszok összevetése után gerincünk és más ízületeink kimozgatásos, szalagok és ízületi tokok mobilizációs helyreállítását szolgálják. Lágy, finom kimozgatásos terápia, melyet esetenként megfelelő légzéstechnika kísér, az ellazulás, és gyorsabb gyógyulás elősegítése érdekében.

Orrmelléküreg/fogíny soft lézeres kezelés

A felső légúti szakasz nyálkahártya gyulladását, vérkeringés zavarát valamint kis sérüléseit (mikro sérülések, melyek gyakran orrvérzést okoznak), Soft lézerrel könnyedén kezelhető, amely gyulladáscsökkentő, vérkeringés javító, fájdalomcsillapító, valamint biostimulatív.

NEUROVASCULáris technika

Teljes testünk beidegzésével, keringésének szabályozásával foglalkozik. A szervekhez futó ún. szabályozó idegszálak blokkjainak korrekciójával nem csak maguk a szervek és környezetük funkcióját javítjuk, hanem a gerinc eredetű mozgásszervi problémákat, idegszál eredetű fájdalmakat, keringési zavarokat is megoldhatjuk.
Alkalmazási példák:
- arcidegzsába
- migrén, fejfájás
- bordaközi fájdalmak
- n. pudendus neuralgia
- n. vagus dysfunkció
- emésztés szabályozási zavarok
- hormonháztartási dysfunkciók stb.

Kineziológia
One Brain® Concept
Agyi integráció

Ez az ábra ábrázolja a kineziológia teljes koncepcióját, amely tehát a különböző egészségügyi problémákat az egyes területek kiegyensúlyozatlanságára vezeti vissza, így a gyógyuláshoz vezető utat a megfelelő területhez tartozó egyensúly helyreállító módszerek (balanszok) alkalmazásával kell kezdenünk. Az ábra külső körén az emberi szervezet különböző, egymásra közvetlenül ható elemei láthatóak, amelyek a háromszögben látható fő területek működését, egyensúlyát aktívan befolyásolják. 1. Minden ideg összekapcsolódik egy nyirokérrel, vagyis az idegek közvetlenül hatnak az úgynevezett neurolymphatikus terület működésére. 2. Minden nyirokér összekapcsolódik véredényekkel, így tehát az úgynevezett neurovascularis területek munkájára a nyirokműködés közvetlenül hat. 3. A véredények összekapcsolódnak a gerincvelőt és az agyat körülvevő ún. liquorral 4. az pedig közvetlenül kapcsolódik a test meridián rendszerével. Ez a meridián ismét kapcsolatba kerül újabb idegekkel, így tehát a kör – ahogy az ábrán is látható – bezárul. Ez az ábra tehát magában foglalja a balanszok során befolyásolható valamennyi területet és azok közvetlen, valamint közvetett kapcsolatrendszerét. A kineziológiai balanszok módszertanának kidolgozásával dr. George Goodheart és munkatársai olyan úttörő munkát valósítottak meg, ahol ezt az elméleti koncepciót teljes körűen sikerült átültetniük a gyakorlatba. A kineziológia olyan, ma is fejlődő tudomány, ahol a különböző területek kutatói egy nemzetközi szervezet , az International College of Applied Kinesiology keretein belül ellenőrzik és fejlesztik tovább az egyes kutatások során létrejövő felfedezéseket.

Mi is a One Brain® módszer?

A Kineziológián belüli One Brain® módszert Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace
Callaway dolgozta ki. A módszer célja az integrált egységes agyműködés, a test, tudat és a
lélek összekapcsolása.
Fogantatásunk pillanatától kezdve, testünk mindent ”megjegyez” sejt szinten, mely hatással
van további egész életünkre. Egy adott szituációban az agy egy régebbi sémán keresztül oldja
meg az elé gördülő feladatot/élethelyzetet. Csak hogy ami a múltban segített megoldani a
hasonló helyzetet, az nagy valószínűséggel a jelenben egy elavult megoldást kínál. Amikor az
agy, kutat a régi megoldóképletek között, és talál egy hasonlót, akkor lekapcsolja az előagyat,
ami a gondolkodásért és az emlékezésért felelős, valamint a jobb agyféltekét is ami segíthetne
bennünket egy kreatív, új és számunkra megfelelő megoldás meglátására. Így ez meggátol
minket egy új lehetőség megvalósításában. Nem tudunk új döntést hozni és egy elavult
berögzült döntést hozunk. Így újra és újra ugyan abban vagy hasonló élethelyzetben,
kelepcében találjuk magunkat. Megrekedünk és energiablokkokat hozunk létre, ahelyett, hogy
szabadan választhatnánk a széles spektrumú megoldások között, melyek előrelépéshez,
egyfajta komfortzónából való kilépéshez, fejlődéshez, harmóniához vezetne minket. A One
Brain módszerrel feloldhatjuk ezeket a blokkokat.

Hogyan?
 Első körben meghatározzuk a célt, mit szeretne a kliens megoldani. Melyek a fő
problémák.
 Izomteszttel meghatározzuk a tudatalatti számára a prioritási sorrendet.
 Izomtesztelés segítségével megkeressük azt a kort, élethelyzetet amely adott
problémánál meghatározó volt. A számunkra kedvezőtlen gondolati beidegződést,
hitrendszert, fájdalomviselkedést. Izomteszteléssel olyan emlékeket is előhívhatunk,
melyekre tudatosan nem emlékszünk.
 Beszélgetéssel és különböző kineziológiai technikák segítségével tudatos szintre
emeljük az eseményt.
 Izomtesztelés segítségével kiteszteljük mely oldási technika a legmegfelelőbb. Ezzel a
korrekciós technika segítségével tudjuk ”átírni” a régi berögzült sémát.

Az izomteszt nem az izmot vizsgálja, hanem az agyban eltárolt információt. Ezzel
megkerüljük a tudatos elmét, ezért nagyon megbízható.


Integráció: Test és tudatalatti egyesítése

Agyunk Közös Integrativ Területének feladata: Tanult minták/
múltbeli hitrendszerek alapján működtessük a jelenbeli eseményeket!
Ezáltal képesek vagyunk az információkat másodpercek alatt a személyiségem részévé
tenni és később felhasználni.

Miért olyan fontos a két agyfélteke integrációja?
Az emberi agy leegyszerűsítve két agyfélből áll. A bal agyfélteke – legtöbb
embernél – az analitikus, a jobb agyfél az intuíció funkcióját látja el. A két
agyfélteke egy idegnyalábon, az ún. corpus callosumon, vagy más néven a
kérges testen keresztül áll összeköttetésben.
A bal agyfél vezérli a test jobb oldalát, a jobb agyfélteke mozgatja és ellenőrzi a
test baloldalát. Amikor a jobb és bal agyfélteke összehangolt együttműködése
közben a két agyfél között spontán kommunikációs kapcsolat alakul ki, akkor a
középvonal olyan híd szerepét tölti be, amely összeköti az idegpályákat.
Amikor a jobb és bal agyféltekének felváltva kell dolgoznia, akkor a középvonal
gáttá válik ami megszakítja ezt a kapcsolatot. Ennek egyik leggyakoribb oka az
egyoldalasság, a homolateralitás, amely érinthet valamennyi képességet, vagy
csak egyes energiarendszerekre terjed ki, mint pl. a szem-, fül-, vagy
mozgáskoordinációs rendszerre.
A két agyfélteke funkciói:
A bal, analitikus agyfélteke a részletek pontos megfigyelésére képes (mint pl.
logika, beszéd, olvasás, számolás, írás, számlálás, linearitás, időfüggőség,
analízis, intellektus, intelligencia, racionalitás, aktivitás).
A jobb, az intuitív agyfélteke a dolgok egészét ragadja meg (mint pl. forma,
teljesség, tér, zene, illat, összeg, szimbolika, időtlenség, fantázia, érzés,
irracionalitás, passzivitás).
Az integrált agyműködés alapja: A jobb és a bal agyfélteke között szabad
információáramlás. Fontos, hogy a tanulás egyenlő legyen a tapasztalat
gyakorlattá integrálásával. Integrált aggyal, tehát teljes aggyal való tanulás csak
akkor lehetséges, ha a ’test – szellem’ rendszer struktúráját egyensúlyba hozzuk
céljainkkal, elképzeléseinkkel.
Ideális esetben ez a kapcsolat már a gyermekkor elején – csúszás-mászással egy
időben - kifejlődik, amikor is a kis gyermekek még természetesen tanulnak.


Rugalmasak és nyugodtak a maguk tanulási környezetében, ösztönösen tudják,
hogyan kell tanulni. Rengeteg információt dogoznak fel és teszik azt cselekvéssé
relatíve, rövidebb idő alatt.
Hogyan tudunk „teljes aggyal” tanulni?
Az integrált tanulás esetén az információt a bal agyféltekével fogadjuk be, és a
jobb oldalival dolgozzuk föl. Ez azt jelenti, hogy a részleteket össze tudjuk
rakni, hogy egészként adjuk vissza.
Az integrált tanuláshoz elengedhetetlen a mozgás. A kineziológia széles
eszköztára sok érdekes mozgásos feladatot, korrekciót kínál erre.
Mi a megoldás?
A „kinesztetikus edukáció”, a „mozgást alkalmazó oktatás”, (EDU
–Kineziológia, Brain-Gym gyakorlatok) az a módszer amely a tanulóknak
lehetővé teszi, hogy a testükben rejtetten meglévő képességeket felszínre
hozzák, agyuk olyan részét is használják, amit korábban nem tudtak használni.
Képessé válnak újra „teljes aggyal tanulni”.

„Teljes aggyal” a hétköznapokban
Elengedhetetlenül fontos az agyféltekék integrációja a mindennapjainkban,
ugyanis, ha energiarendszerünk túl van terhelve (pl. automatikus stressz
magatartásnál), azonnal fellép az „üss vagy fuss” reflex. Ez azt jelenti, hogy az
egyik agyfélteke átveszi az irányítást és így kimenekít bennünket a
„veszélyzónából”.
A kineziológia minden olyat ami valaminek a teljesítésének a képtelenségét
hozza, tanulási nehézségnek tekinti. Vagyis felnőtt korában ugyan úgy
hordozzuk ezeket a blokkokat és ugyan úgy agyunk integrálása nélkül éljük
mindennapjainkat. Erre a problémára szintén a tanulási korrekciókat szoktuk
alkalmazni. PL: nehezen szólal meg nyilvánosság előtt, bizonyos személy felé
érzett megmagyarázhatatlan szorongás, többször el kell olvasni egy-egy
szöveget annak megértéséhez, feledékenység, váratlan szituáció kontrollálása
stb.
Ez hogy is néz ki az életben, amikor például betegséggel találkozunk? Hogyan
oldjuk meg?
 Ha a bal agyféltek működése a domináns, akkor „Ami nem öl meg az
erősebbé tesz” mottó élteti az illetőt és tűri a betegséget.
 Ha a jobb agyféltek, az intuíció a domináns, az illető segítséget és
együttérzést vár mindenkitől, panaszkodik az állandó fájdalmakról,
depressziós, önmagától csak ezt kérdezi: „Miért éppen én?”.
 Integrált agyműködésű ember ismeri betegségének funkcióit,
együttműködik a terápiában a célja a gyors gyógyulás.


A Brain Gym gyakorlatok rendszeres alkalmazása segít visszakapcsolni
magunkat, izmainkat és reflexeinket, megkönnyítik a tanulást és a
mindennapjainkat. A gyakorlatok rendszeres végzése kellő energiával tölt fel
bennünket, kiegyensúlyozottá, magabiztossá válunk. A váratlan szituációkat
kezelni tudjuk, feladatainkat magas színvonalon tudjuk teljesíteni.
Tudatos szinten mediációval dolgozunk.
A mediáció egy konfliktuskezelési módszer, ami közös megegyezésem alapszik. A mediátor
egy pártatlan szakember, aki irányítja a kommunikációt. Olyan megoldásra törekszenek
amely egyéni és kölcsönös érdekeik figyelembevételével mindannyiuknak megfelel.
A mediáció egy olyan folyamat amikor a viták során, egy független, harmadik fél segít
meghozni egy megállapodást. Így a vitázó felek és nem a mediátor határozza meg a
megállapodás folyamatát.
A jövőre összpontosít. A cél a probléma közös megoldása.
Ennek köszönhetően a felek meg tudják őrizni emberi méltóságukat. Megbecsülést kapnak,
nem sértegetést.
Eredményesség:
1. Kapcsolatok szintjén: Javul a kapcsolat, megjelenik az empátia.
2. Kimeneteli szinten: Együttműködés irányába való elmozdulás. Reálisabb közelítés az
3. eredményhez. Egyenlő erőfeszítések a célok eléréséhez.
4. Szükségletek szintjén: Képesek feltárni szükségleteiket, látják és reagálnak egymás
szükségleteire. Asszertív magatartás erősödése.

A mediáció előnyei:
 Gyors, hatékony.
 A felek saját erőforrásait használja fel.
 Jóval kedvezőbb, mint a hagyományos jogi, hatósági eljárások.
 A tapasztalatok szerint a megállapodások 85-90%-át a felek önként tartják be.
 Erősíti az emberek, szervezetek közötti bizalmat és együttműködést.A konfliktus fejlődési lehetőséget rejt magában, de a feloldhatatlan konfliktus veszélyes!

Nyirok drainage technika

Speciális, pulzáló fogásokkal a nyirokkeringést serkentve a nyirokváladékot a megfelelő irányba tereli és fenntartja az áramlást. Így lehetővé téve annak elfolyását. Ez a módszer elsőször a felületesebb, apróbb nyirokereket célozza meg, ami a rendszer 90%-át képzi. Aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat, így csökkentve ez által az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék és oxigénellátását is.

Mediáció

A mediáció egy konfliktuskezelési módszer, ami közös megegyezésem alapszik. A mediátor egy pártatlan szakember, aki irányítja a kommunikációt. Olyan megoldásra törekszenek amely egyéni és kölcsönös érdekeik figyelembevételével mindannyiuknak megfelel. A mediáció egy olyan folyamat amikor a viták során, egy független, harmadik fél segít meghozni egy megállapodást. Így a vitázó felek és nem a mediátor határozza meg a megállapodás folyamatát. A jövőre összpontosít. A cél a probléma közös megoldása. Ennek köszönhetően a felek meg tudják őrizni emberi méltóságukat. Megbecsülést kapnak, nem sértegetést. Eredményesség: 1. Kapcsolatok szintjén: Javul a kapcsolat, megjelenik az empátia. 2. Kimeneteli szinten: Együttműködés irányába való elmozdulás. Reálisabb közelítés az 3. eredményhez. Egyenlő erőfeszítések a célok eléréséhez. 4. Szükségletek szintjén: Képesek feltárni szükségleteiket, látják és reagálnak egymás szükségleteire. Asszertív magatartás erősödése. A mediáció előnyei:  Gyors, hatékony.  A felek saját erőforrásait használja fel.  Jóval kedvezőbb, mint a hagyományos jogi, hatósági eljárások.  A tapasztalatok szerint a megállapodások 85-90%-át a felek önként tartják be.  Erősíti az emberek, szervezetek közötti bizalmat és együttműködést. Lehetséges területei:  Munkaügy  Család, magánszféra  Igazságszolgáltatás A konfliktus fejlődési lehetőséget rejt magában, de a feloldhatatlan konfliktus veszélyes!

Tisztelt Pácienseink !

Értesítjük, hogy budapesti KovalenkoKlinika előreláthatólag 2021 második feléig zárva tart!
Újranyitásunkról Kovalenko Klinika Facebook oldalán értesítjük minden kedves Páciensünket!
 
A kezeléseket Selmeci Anikó soproni kolléganőnk 9400 Sopron, Deákkúti út 16. cím alatt +36709446565 telefonszámon történő előzetes egyeztetés után  továbbra is vállalja.
 
Soproni KovalenkoKlinikán több, mint 5 éves munkája során  visceralis manipulációt, cranialis és állkapocs korrekciót, pszichosomatikus esetekben kineziológiai módszereket, “agy-formatálást” alkalmaz.
 
Igény esetén havi szintű budapesti rendelést is megszervezhetünk! Erre +36709446565-ös számon várjuk jelentkezését!
 
Változatlanul lehetőség van az  online konzultációra, a fizetési lehetőségek részleteit info@kovalenkoklinika.hu  sopron@kovalenkoklinika.hu  címre írt emailben megismerheti.
 
Tisztelettel:
Dr Kovalenko Marina