Terhesség

Hogyan nyerhetik vissza régi alakjukat a kismamák?

családhalo.hu

Bencze Áron

2011.08.31 11:16

Szülés után sok esetben alig vagy egyáltalán nem nyerik vissza a kismamák eredeti alakjukat. Dr. Kovalenko Marina segítségével annak jártunk utána, milyen speciális eljárás segítségével és egy élhető diéta betartásával érhetünk el tartós fogyást.

Nemcsak az anyagcsere folyamata változik meg a szülés után, de korábbi praktikáink sem lesznek hatásosak a testsúly csökkentésére – hívja fel a figyelmet, dr. Kovalenko Marina, az Alternatív Mozgásszervi és Gerincgyógyászati Klinika vezetője, kiemelve: a válasz az ösztrogén, a progeszteron és a  prolaktin, azaz tejfakasztó hormon fokozott működésében keresendő. Mind mondja, a terhesség alatt kezdődött tendencia, azaz a szervezet raktározási mechanizmusa tovább folytatódik, és a zsírsejtek lerakódása nem ér véget. A testben felgyülemlett sok folyadék sem könnyíti a helyzetet, ami nemcsak az erek összenyomását eredményezi, de a zsírlebontást is akadályozza.

A szakember szerint a szülés utáni első hat hónapban a hormonális hatások miatt nem érdemes kúrákkal próbálkozni, azt követően azonban megkezdődhet a szervezet méregtelenítése. Első lépésben fel kell térképeznünk a szervek működését, hogy a leghatékonyabb kúrát tudjuk ajánlani a kismamáknak – mondja dr. Kovalenko, aki arra is kitért, hogy a fogyás mértékét nagyban befolyásolja az alany korábbi múltja. Magyarázatképpen hozzáteszi: minél többet fogyókúrázott előtte valaki, annál jobban felkészült a szervezete az extrém körülményekre.

 A kúra segítéségével 5 százalék testsúlyveszteség biztosan elérhető, de a 10 százalékos siker sem ritka.

Tartós fogyás

A klinika által végzett tartós fonál beültetés egy olyan speciális akupunktúrás eljárás, melynek során általunk kifejlesztett, egyszer használatos, vékony, steril eszközzel, felszívódó, sebészeti fonál beültetése történik a megfelelő akupunktúrás pontokban –avat be a részletekbe  a doktornő.  A beültetett fonál a szervezetet akár 3 hétig  aktivizálhatja, mindaddig, amíg a pont működése be nem indul, ami vérkeringés fokozódással jár, így a fonál  gyorsan fel is szívódik. A tartós fonal beültetés előnye, hogy a kezelésekre elég 3 hetente járni, folyamatosa ingerlése az akupunktúrás pontoknak lerövidíti a kezelés idejét és kevésbé költséges a betegek számára.

 A beavatkozásnak nincsenek mellékhatásai, ám miután a bőr alatti kötőszövetbe történik a fonál behelyezése, ami 2 napig érezhető a szövetben, előfordulhatnak kisebb bőr alatti bevérzések, melyek pár nap alatt felszívódnak.

Dr. Kovalenko Marina végül arra is felhívta a figyelmünket, hogy kismamák mellett mind akut, mind krónikus betegségek kezelésében rendkívül hatásos ez az eljárás.

FOGYÓKÚRA: fokozható a teljes test anyagcseréje, méregtelenítése, csökkenthető az éhségérzet és nyugtatható az idegrendszer.

IMMUNERŐSÍTÉS ÉS MÉREGTELENÍTÉS:

Allergiás megbetegedések: szénanátha, asztma tüneteinek enyhítése

Bőrbetegségek: pattanásos bőr, ekcémák, visszatérő gombásodás

IDEGRENDSZERI PANASZOK: depresszió, álmatlanság, ingerlékenység, krónikus fáradtság, fejfájás, migrén, fülzúgás, trigeminus neuralgia, stressz hatásainak kezelése, pszichés teherbírás javítása (dohányzásról való leszoktatás)

GÓC

A.    Nőgyógyászati problémák: menstruációs fájdalmak, vérzészavarok, klimax kezelése, meddőség, kismedencei gyulladások, terhesség és szülés utáni problémák.

B.    Fül-orr-gégészet: orrmelléküreg pangás, gyakori torokfájás. hangszálgyulladás, fülgyulladások, hallászavar, fülzúgás.

C.    Urológiai panaszok: hólyaggyulladás, inkontinencia.

D.   Emésztési zavarok: reflux, gyomorfájdalom, fekélyek, bélgyulladás, hányinger, hányás, émelygés, székrekedés, hasmenés, puffadás.

Tisztelt Pácienseink !

Értesítjük, hogy budapesti KovalenkoKlinika előreláthatólag 2021 második feléig zárva tart!
Újranyitásunkról Kovalenko Klinika Facebook oldalán értesítjük minden kedves Páciensünket!
 
A kezeléseket Selmeci Anikó soproni kolléganőnk 9400 Sopron, Deákkúti út 16. cím alatt +36709446565 telefonszámon történő előzetes egyeztetés után  továbbra is vállalja.
 
Soproni KovalenkoKlinikán több, mint 5 éves munkája során  visceralis manipulációt, cranialis és állkapocs korrekciót, pszichosomatikus esetekben kineziológiai módszereket, “agy-formatálást” alkalmaz.
 
Igény esetén havi szintű budapesti rendelést is megszervezhetünk! Erre +36709446565-ös számon várjuk jelentkezését!
 
Változatlanul lehetőség van az  online konzultációra, a fizetési lehetőségek részleteit info@kovalenkoklinika.hu  sopron@kovalenkoklinika.hu  címre írt emailben megismerheti.
 
Tisztelettel:
Dr Kovalenko Marina