Ismeretlen hasi fájdalmak

Az esetek döntő többségében az orvosok gyakori hasfájás esetén organikus, azaz szervi elváltozásokat keresnek, azonban sem a labor, sem más vizsgálatok nem vezetnek mindig eredményre . Sokszor egy speciális, precízebb tapintás jelentheti a megoldást. Mivel belső szerveink, kifejezetten gyenge, gerincből jövő vegetatív és un. autonóm beidegzéssel bírnak, fájdalmassá csak extrém esetben válnak. Így a kialakult pathológiás állapotot rendkívül hosszú ideig képesek elhúzni, és csak 60-70 százalékos funkcióromlás esetén lehet számottevő szervi, vérvételi leletekben is megmutatkozó elváltozásokat tapasztalni.

Azonban eddig a pontig nem érdemes várni. Ráadásul a legnagyobb problémát azt jelenti, hogy az agy egy idő után már stimulálja a hasi fájdalmakat, “fantomfájdalmakat ” hagyva hátra. Az anyagcsere romlik, a normálisan is anyagcserénk végeredményeként létrejövő savas végtermékek a szervek romló keringése miatt felszaporodnak. A kiválasztó szervek, mint vastagbél, vese, tüdő, epe- máj, bőr túlterhelődnek, kellemetlen tüneteket produkálnak- puffadás, székrekedés vagy éppen hasmenés, gyakori vizelési inger, pattanások,kellemeten bőr és szájszag mind ennek a jelei.

De előfordulhatnak genetikai tényezők . Ezek például az allergia vagy a “asszimetrikus növekedés”. Mivel minden belső szervünk sajátos tengely körüli finom mozgást végez, és ennek a mozgástartománynak a változása megbetegedéshez vezethet, ami nemcsak a konkrét szerv működését, de ezzel összefüggésben a szalag, ín vagy az izom szintjén is okozhat elváltozásokat. Ilyen jellegű problémákat akár a gyermek 5 százalékos magasságváltozása is eredményezhet.

Egy képzett terapeuta által levezetett úgynevezett crainovisceralis kezelés megoldást jelenthet. A diagnosztika során felismerhetővé válnak az elsődleges és másodlagos kisugárzási zónák, emellett feltérképezhetők lesznek az emésztési és méregtelenítési zavarok mögött álló okok. A sikerhez a célzott méregtelenítéssel és hagyományos kínai akupunktúrás intenzív cérnabeültetéses terápiával kiegészített kezelés szükséges. A kúra során általában 3-4 craniovisceralis kezelést javasolunk, így a legmélyebb rétegekben lévő feszültségeket is fel lehet számolni : műtéti hegek, bélösszenövések esetén természetesen a kezelések száma is emelkedhet.

Gyerekek esetében egy műtéti heg ugyan kívülről tökéletesen begyógyulhat, azonban belülről olyan feszüléseket okozó összenövéseket eredményezhet. A kúrákat hetente, szükség esetén cérnabeültetéssel felváltva szokták megismételni.

Tisztelt Pácienseink !

Értesítjük, hogy budapesti KovalenkoKlinika előreláthatólag 2021 második feléig zárva tart!
Újranyitásunkról Kovalenko Klinika Facebook oldalán értesítjük minden kedves Páciensünket!
 
A kezeléseket Selmeci Anikó soproni kolléganőnk 9400 Sopron, Deákkúti út 16. cím alatt +36709446565 telefonszámon történő előzetes egyeztetés után  továbbra is vállalja.
 
Soproni KovalenkoKlinikán több, mint 5 éves munkája során  visceralis manipulációt, cranialis és állkapocs korrekciót, pszichosomatikus esetekben kineziológiai módszereket, “agy-formatálást” alkalmaz.
 
Igény esetén havi szintű budapesti rendelést is megszervezhetünk! Erre +36709446565-ös számon várjuk jelentkezését!
 
Változatlanul lehetőség van az  online konzultációra, a fizetési lehetőségek részleteit info@kovalenkoklinika.hu  sopron@kovalenkoklinika.hu  címre írt emailben megismerheti.
 
Tisztelettel:
Dr Kovalenko Marina