Gócok

Myofasciorelaxatios akupunktúra forradalmian megváltoztatja ezt az időtartamot, azonnal érezhető változás és agy-izom kapcsolat átépítésén alapuló, izomtónus – szabályozást változtató hatásának köszönhetően ez 6-8 hónapig terjedő, minőségében is jelentősen jobb közérzetet biztosít a páciensnek.

Ha ezt kiegészítjük cranioscralis terápiával, a panaszmentesség elméletileg 10-12 hónapra is megnövelhető.

Mégis miért térnek vissza néhány betegnél a tünetek újra és újra, miért vannak ún. „vándorfájások” mindentől függetlenül megjelenő „köszönés nélkül” távozó furcsa, izom és ízületi fájdalmak, bizsergések, feszülések?

Ha a szervezet belsejében lévő, letokolt, a keringés és az immunrendszer számára nehezen megközelíthető pangásos – gyulladásos folyamatok bújnak meg, akkor az örökös harcot indít el a képződmény és az ellenálló képességünk között, jelentősen meggyengítve azt.

A  sokáig fennálló góc által kibocsátott  ún. „anyagcsere végtermékek” vagy  a góc ellen a szervezet  által generált antitestek /ellenanyagok/ helyileg nem igen okoznak tüneteket.

Éjszakai izzadások, fáradékonyság, hideggel szembeni érzékenység megjelenése. Ezek szinte jelentéktelen változások a mindennapi anyagcserében (alváshiány, széklethabitus változása, ingerlékenység). Mindezekre ezer és ezer külső okot generál agyunk, hogy megmagyarázza a történéseket és megnyugtassa magát vagy figyelmen kívül hagyja a változásokat.

A testidegen anyagok lassan elárasztják a szervezetet és olyan helyeken, ahol lassúbb az anyagcsere vagy rosszabb a  keringés vénás pangás vagy elsavasodás  jön létre – ott újabb gyulladásos folyamatokat  képeznek. A szervezet ereje megoszlik – ha ezen a helyen lecsillapítja a  tüneteket, újabb harcot kezdhet egy újabb területen. Hosszú távon csökken a kapacitása és a változások irreverzibilissé-visszafordíthatatlanná válnak.

Ezért fontos ilyen esetben a góckutatás – azon gyanú jeleknek a helyes interpretálása, amit a szervezetünk megmutat.

Hiszen a  góc nem fáj helyileg, minimális helyi eltéréshez vezet, nem mutatható ki direkt vérképből, legtöbbször csak távoli tünetei vannak és csak akkor találjuk meg, ha célzottan keressük.

Mikor gondolunk gócra? 

Diagnosztika során, ha a gerinc állapota és a szubjektív tünetek között mással nem magyarázható különbség van.
Ha a kezelés után teljesen elmúlt panaszok 3-4 napra jönnek vissza.

Hiszen ennyi időre van szüksége a szervezetnek, hogy a visszaállított keringésen keresztül újabb gyulladáskeltő ágensek jussanak be az érintett helyre. Akkor is góc lehet a háttérben, ha vándorfájásokról, aszimmetrikusan megjelenő és maguktól eltűnő szimptómákról van szó. És minden olyan esetben érdemes óvatosnak lennünk, ahol nem találunk kézenfekvő magyarázatot a  betegség okára nézve.

Hol bújhatnak meg a gócaink a szervezetben?
Elsődlegesen minden olyan helyen, amelyik nehezen hozzáférhető a keringési utak számára.

  • az orrmelléküreg nyálkahártyájának eleve tág visszerei – locus Kisselbachi
  • fogíny-fog találkozásánál
  • prosztata-szervezet szándékosan nem fér hozzá egyes sejtjeihez, vér-szerv gát alakul ki
  • nőgyógyászati, húgyúti szervek – pangásuk táptalajjá válik egyes baktériumok felszaporodásához

Másodvonalbeli pedig:

A vékony és vastagbél nem látható a hagyományos 2D hasi ultrahangon, legtöbbször diffúz nyákképződésként jelenik meg endoszkópia során, biopszia vételkor feltérképezett atípusos chronikus colitist sok szakember nem tartja pathológiás elváltozásnak, pedig krónikus pangás típusos jeleit hordozza magában –lymphocyta felszaporodása, megvastagodott nyálkahártya.

Pangó, polypozus epehólyag  – középkorú, túlsúlyos, többször szült nőknél előszeretettel fordul elő.

Reflux-gyomorhurut-nyelőcső felmaródás-tökéletes táptalaj a baktériumok –Helicobacter pylori- megtelepülésének.

Abscessus – nem megfelelő fajta antibiotikummal, vagy nem elégséges ideig kezelt pl. nőgyógyászati gyulladások, mellhártya gyulladás-idővel bealvadnak, sebészi beavatkozást igényelve.

Mi  a teendő góckutatás során?

Panoráma röntgen  készítése – fog, fogíny és arcüreg  állapotára derít fényt, szükséges lehet egyes fogakról státusz felvétel is.

3D hasi ultrahang – szoliter szerveken kívül még a  beleket is kimutatja, megkímélve a pácienst a kellemetlen béltükrözéstől.

Speciális vizsgálatok – Lyme-kór, vírusfertőzések utáni IgG, IgM titterek.

Hőtérkép – keringési viszonyok egymáshoz való viszonyából pangásra – góc fennállására tudunk következtetni. A melegebb területek akut, gyulladásos folyamatokat, a hidegebbek a krónikus pangásokat jelzik.

Tisztelt Pácienseink !

Értesítjük, hogy budapesti KovalenkoKlinika előreláthatólag 2021 második feléig zárva tart!
Újranyitásunkról Kovalenko Klinika Facebook oldalán értesítjük minden kedves Páciensünket!
 
A kezeléseket Selmeci Anikó soproni kolléganőnk 9400 Sopron, Deákkúti út 16. cím alatt +36709446565 telefonszámon történő előzetes egyeztetés után  továbbra is vállalja.
 
Soproni KovalenkoKlinikán több, mint 5 éves munkája során  visceralis manipulációt, cranialis és állkapocs korrekciót, pszichosomatikus esetekben kineziológiai módszereket, “agy-formatálást” alkalmaz.
 
Igény esetén havi szintű budapesti rendelést is megszervezhetünk! Erre +36709446565-ös számon várjuk jelentkezését!
 
Változatlanul lehetőség van az  online konzultációra, a fizetési lehetőségek részleteit info@kovalenkoklinika.hu  sopron@kovalenkoklinika.hu  címre írt emailben megismerheti.
 
Tisztelettel:
Dr Kovalenko Marina