Fogyás tartósan

Fogyás – tartósan, egészségesen és tudományosan megalapozottan

Miért bukik meg minden 2. ember fogyókúrája?  

A hirtelen felindulásból elkezdett kalóriacsökkentő koplalás által, keservesen leadott kilók többlet magukkal már a diéta befejezése után 2-3 héttel kezdenek visszajönni.  Ha mozgással párosítjuk fogyókúránkat, ez valamivel jobb helyzettel kecsegtet, de nem hozza az áhított eredményt. Ha étrendet változtatunk, elkerüljük az esti lakomákat- jobban érezzük magunkat, ám a kilók tüzetesen ragaszkodnak gazdájukhoz.

Mi történik az anyagcserémmel?

A fogyás első két – három napján vizet veszítünk, ez az átlag 70-80 kg-os embernél 2-3 kilót jelent, majd megáll a súlycsökkenés, a glikogén raktárok elfogynak, de a zsírfeldolgozás feltételei nem teljesülnek. A szövetek rossz vérellátása nem teszi lehetővé, hogy a zsírsejtekből a zsírmolekulák feldolgozásuk fő helyére – májba és izomba kerüljenek. Ha izmok kerengése nem megfelelő, a máj méreganyagokkal van tele – ez nem válik lehetővé. Fehérjék bontása ilyenkor sokkal könnyebb, ám ilyenkor sokkal több savas végtermék keletkezik. Ezek tovább lassítják az anyagcserét a – lebontó folyamatokban részt vevő enzimek gátlásán keresztül. A bél mozgása/nincs ballasztanyag/ és keringése/általános pangás része/ romlik, pangó salakanyagok szívódnak vissza –  kötőszövetekben raktározódnak. Legtöbbjük molekulatömegüknek többszörösét kitevő vízmolekulákat képesek megkötni és szomjazó sejtek mellett felhasználhatatlan kötőszöveti vízraktár tovább rontja a keringést – összenyomva a vénákat pangásokat okoz a visszerek, majd nyirokerek hálózatában. A vese képtelen ezektől megszabadulni, a koncentráló képessége romlik. Tovább szaporodnak a helyi anyagcsere során keletkezett savas végtermékek, további savasodás miatt anaerobbá és még lassúbbá téve az élethez nélkülözhetetlen folyamatokat.

Bár a szervezetünk kapacitása hihetetlenül nagy, anyagcsere ilyen irányú többszörös romlása ahhoz vezet, hogy méreganyagraktárak keletkeznek, melyek mobilizálásához speciális méregtelenítés útján tudunk csak hozzájutni.

Mi a helyes út?

Megérteni az anyagcsere állomásokat.

A legtöbb fogyókúrázó a bevétel csökkentésével vagy a keringés – mozgás fokozásával kezd. Anyagcseréjük már nem képes önálló nagyszabású változásra – vagy a felszívódás, vagy a keringés vagy a kiválasztás terén lévő zavarok miatt.

A problémák szakszerű felismerése és kezelése, a helyesen felépített méregtelenítési folyamat nemhogy nehéz vagy kellemetlen, hanem sok energiával tölti fel követőjét.

Mi a helyes mozgás

Mindenkinek az izomzata egyedi felépítést mutat. És ezek mozgásáért felelős izomtónus központ feltételezhetően különböző, veleszületett és tanult un. izomtónus mintázatokkal rendelkezik.

Izomrostok szempontjából a myoglobinban gazdag, strapabíró „vörös ”izmok vagy gyorsan fáradó, gyors mozgásokra berendezkedett „fehér” izomrostok Oszükséglete, felhasználása, anyagcseréje és így az edzésmódja is merőben különbözik. A „vörös ”izomtúlsúlyú, zömök, nehezen nyújtható izmokkal rendelkező személyeknek hosszabb kezdeti kardió edzést nagyobb súlyokkal történő, több, de időben rövidebb sorozatok javasoltak, sorozatokat meg kell szakítani nyújtásokkal.

A „fehér ”, lágy, sérülékeny fehér izmokkal megáldott személyeknél inkább a köredzések, a rövidebb terhelések váltása, a végén végzett vagy közbeiktatott kardió mozgás a célravezetőbb. Végül meg kell tanulniuk a legtöbbször laza szalagjaik helyett az izmokat nyújtani – ebben segít a légzés.

Három módszer egy célért

Dr. Kovalenko Marina az alábbi módszerek kombinált alkalmazásával segít a szervezet statikájának helyreállításában, ezáltal szabad utat teremtve a fogyáshoz.

 1. Manuálterápia, ami olyan eljárások összessége, amelyek gerincünk és más ízületeink kimozgatásos, szalagok és ízületi tokok mobilizációs helyreállítását szolgálják.
  TUDTA? Ha ferdén áll a medencénk, akkor a hasi erekben a vérkeringés gátolt, ami nehezíti az anyagcserét. A nyaki csigolya deformitása pedig nyomja a nyaki ereket, így tokásodáshoz, arcvizesedéshez vezethet.
   
 2. myofasciorelaxatios akupunktúra forradalmian új módszer, ami az izmok merevségét segít oldani. Alkalmazásával lehetővé válik az izom gyors ellazítása és vérkeringésének többszörösére való növelése, ami az izomrostok ellazulásán keresztül az anyagcsere-végtermékeinek zavartalan eltávozásához vezet.
   
 3. Hagyományos kínai akupunktúrával pedig fokozható a teljes test anyagcseréje, méregtelenítése, csökkenthető az éhségérzet és nyugtatható az idegrendszer.
  ÚJDONSÁG: Elfoglalt emberek számára létezik egyszer használatos steril eszközzel történő sebészi fonál beültetéses módszer, melynél a megfelelő akupresszúrás ponton a bőr alá beültetett cérna a szervezet akár 3 hétig aktivizálja, majd felszívódik.

Tisztelt Pácienseink !

Értesítjük, hogy budapesti KovalenkoKlinika előreláthatólag 2021 második feléig zárva tart!
Újranyitásunkról Kovalenko Klinika Facebook oldalán értesítjük minden kedves Páciensünket!
 
A kezeléseket Selmeci Anikó soproni kolléganőnk 9400 Sopron, Deákkúti út 16. cím alatt +36709446565 telefonszámon történő előzetes egyeztetés után  továbbra is vállalja.
 
Soproni KovalenkoKlinikán több, mint 5 éves munkája során  visceralis manipulációt, cranialis és állkapocs korrekciót, pszichosomatikus esetekben kineziológiai módszereket, “agy-formatálást” alkalmaz.
 
Igény esetén havi szintű budapesti rendelést is megszervezhetünk! Erre +36709446565-ös számon várjuk jelentkezését!
 
Változatlanul lehetőség van az  online konzultációra, a fizetési lehetőségek részleteit info@kovalenkoklinika.hu  sopron@kovalenkoklinika.hu  címre írt emailben megismerheti.
 
Tisztelettel:
Dr Kovalenko Marina