Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Tudnivalók

Általános tudnivalók

 

Első találkozás:

Kérjük, 10 perccel a megbeszélt időpont előtt érkezzenek, hogy a kezelési lapot ki tudják tölteni.

 

Leletek, zárójelentések:

Kérjük, előzetes orvosi papírjait, felvételeit hozza magával.

 

Előkészítés:

Optimális esetben a kezelés előtt 1 órával lehet étkezni, bőséges folyadék fogyasztása javasolt.

 

Javasolt öltözék:

A lágy technika ruhában történik, laza, kényelmes öltözéket javaslunk.

 

Késés:

Kérjük, hogy a többi páciens idejének tiszteletben tartása miatt vegyék figyelembe, hogy 15 percnél hosszabb késést nem tudunk elfogadni, a megrendelt szolgáltatást meg kell ebben az esetben is téríteni.
 

Kezelés utáni tudnivalók :

Az  első kezelés után jönnek a szervezet regenerációját jelző tünetek: 1-2 napos fáradtság, izomláz, először fokozó, majd mérséklődő/eltűnő fájdalmak teljesen természetes reakciói a gyógyulásnak.

Ha a kezelés után nem érez semmit, akkor vagy nem sikerült az öngyógyító képességét a  szervezetnek aktiválnunk vagy a szervezet nagyon gyorsan és tünetek nélkül reagál.

Első kezelés után a meglévő fájdalmak felerősödnek – ez a gyógyulási krízis felléptét jelenti.

Gyógyulási krízisnek az nevezzük, amikor az erejét lassan visszanyerő szervezet a  felhalmozódott mérgező anyagcsere végtermékek lebontása során újra mutatja a már leküzdött tüneteket. Ezt az állapotot (de nem minden esetben) három jellemzőjéről ismerhetjük fel:  a tünetek rövid, néhány órás vagy napos időtartamúak és nem túl komolyak; a tünetek ellenére a beteg úgy érzi, hogy a perifériás tünetekben határozott javulás észlelhető.

A gyógyulási krízist, hacsak nem túl  komoly, a gyógyulás pozitív jeleként kell felfogni. Ha ellenben komoly, csökkentsük vagy szüntessük meg azokat azoknak a gyógymódoknak az alkalmazását, melyek a tüneteket kiválthatják, arra az időre míg a szervezet nyugodtabb állapotba kerül, ismételt 3%-os H2O2 pakolás gyulladáscsökkentő hatása hasznos lehet.

Ahogy a szervezet megtalálja az új egyensúlyát, ezek az érzések átalakulnak.

Ha a fájdalom egy napra rá újra jelentkezik, ez immun- és keringési rendszer gyengeségére utal, aminek a javításán további kezelésekkel lehet segíteni.

Ha viszont a javulás után 3-4 napra a fájdalmak újra visszatérnek, ez góc meglétére utal, csak ennek megkeresése és megszüntetése után tudjuk a helyi tüneteket is megoldani.

A második kezelés ennek függvényében alakul:

·         ha a gyulladás elmúlt, akkor  sokkal kevésbé fájdalmas a terápia,  a regeneráció zavartalanul folytatódik

·         ha a kezelés során nem indulnak be a gyógyulási folyamatok, akkor érzékenyebb, intenzívebb reakciókra számíthatunk, melyek a gyulladás megszűnését hivatottak elősegíteni.

Minden kezeléssel egyre mélyebb rétegekben igyekszünk beindítani a gyógyulást, egyre stabilabb helyzetbe véve a szervezetet.

Mivel nem csak a jelenlegi helyzet javítása  a célunk, hanem minden lehetséges eszközt igyekszünk bevetni annak érdekében, hogy az önhelyreállító mechanizmusok önállóak képesek legyenek újra  a  statikai-dinamikai hibák korrigálására, ami hosszútávú eredményt jelent.

Ha a mozgásszervi problémája mögött belső szervi funkciózavarból adódó okok húzódnak meg, ezekre méregtelenítéssel, cérnabeültetéssel  ill. craniovisceralis terápiával együttesen hatunk.

A méregtelenítő kúrák elhanyagolása a kezelési szám duplázását igényelheti. Egyes esetekben a savas anyagcserevégtermékek  további felszaporodásához, állapotromláshoz  vezethet. 

 

 


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika