Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Technikák

Technikák

A kezelés közben felhasznált technikák a probléma jellegétől és a szervezet reakcióképességétől függ, ezt minden diagnosztika során felméri a kezelést végző kolléga. Egyes esetekben jobb hatás érdekében kombináltan használjuk a technikákat.

 

Craniosacralis Terápia

A craniosacralis technika során zavart okozó kötőszöveti blokkokat kezelünk, visszaállítjuk a központi idegrendszer testünkben zajló minden egyes folyamatot szabályozó képességét. Beindítjuk az önregeneráló képességünket, speciális technikával összehangolhatjuk a szervezetünkben zajló folyamatokat. Például a vércukorszint és inzulin kibocsátásának a folyamatát összehangolva lehetővé válhat az egész anyagcsere javítása, kevesebb zsír fog raktározódni, több energiához juthatnak az izmok.

 

Craniovisceralis Terápia

Ez a technika a belső szervek helyzetének, vér és nyirokkeringésének és beidegzésével foglalkozik. A szervekhez futó un. függesztő szalagok korrekciójával nem csak maga a szerv és környezetének a funkcióját javítjuk, de a gerinc elülső részén tapadó szalagok esetében mozgásszervi problémákat is megoldhatjuk.

 

Nyirok Drainage

A nyirok drainage során a pangó nyirokkeringés okát keressük meg. A folyadékáramlás javításával olyan anyagcsere végtermékektől szabadítjuk meg az adott szövetet, amelyek más mechanizmussal nem ürülnek a szervezetünkből. Ez a teljes szövet jobb anyagcseréjéhez és regenerációjához vezet.

 

Kineziológia

Az agy-izom összeköttetésen alapuló un. izom teszt segítségével a tudatalattink állapotára deríthetünk fényt. Ennek alapján különféle korrekciókkal visszaállítható az egyensúly, változtathatók különböző tanult viselkedések, amelyek nem csak a lelki, de fizikai szinten is komoly zavarokat okozhatnak.

 

„Rapid-Training"

Ezt a módszert olyan gerinc melletti izmok agy – izom kapcsolat aktivizálásához fejlesztettük ki, amelyek bizonyos okok miatt nem vesznek részt a tartó funkcióban, rossz tartáshoz vezetve. A 20-25 perces tréning speciális, fájdalommentes elektromos impulzusok sorozatából és közben elvégzett statikus feladatokból áll. Az újonnan tartásba bekapcsolódott izmok a mozgató- tartó izomcsoportok közötti egyensúly visszaállításával fáradtságmentes, jó tartás biztosítanak mind ülő foglalkozásuaknak, mind sportolóknak.

 

Pszichoszomatikus kezelés - SER®

Somato Emotional Release jelentőségét dr. Karni, egy bio-mérnök és fizikus és dr. Upleger annak alapján fejlesztették ki, hogy felismerték, hogy bizonyos fizikai vagy pszichés trauma kapcsán a szövetekben „bekebelezett“ energia un. energiacysták formájában tárolódik szervezetünkben, minden szinten zavarokat okozhat. Ezek lokalizálása és lágy technikával történő feloldása mind pszichés, mind fizikai dysfunkciók gyógyulásához vezet.

 

Myofascialis Akupunktúra - Trigger pont terápia

A kötőszöveti membránok olyan hálózatot jelentenek szervezetünkben, amelyeik minden csontot, izmot, szövetet összekötnek egymással. Ha egy ilyen membránrendszer túlterhelés, hegesedés vagy egy általa körbevett izomsérülés miatt zavart szenved, helyi vagy akár több testrészre is kisugárzó fájdalmakhoz vezethet. Myofascialis akupunktúra az izmokban lévő un. trigger pontok tűvel történő kezelését jelent. Kombinálva a kötőszöveti membránokon ható lágy manuális fogásokkal még erőteljesebb  fájdalomcsillapító, az egész rendszerre ható keringésfokozó és regeneráló hatást ér el .

 

Hagyományos Kínai Akupunktúra

A kínai tradicionális orvoslás részeként használt meridián pontok akupunktúrája a felborult energiaáramlási egyensúly visszaállításával indítja el a szervezet önregeneráló folyamatait. Ezek a reflex pontokat cérnabeültetés során belső szervek állapotának javítására, méregtelenítés elősegítésére alkalmazzunk.

 

Cérna-beültetés - Ideiglenes intramuscularis ligatúra implantatio, Catgut-Akupunktúra

Egy Vietnámból jövő, hosszú távú hatással bíró eljárás, mely során felszívódó sebészi fonaldarabot (1-2 mm) egyszer használatos eszközzel izomba helyezzük. Ez helyi keringésfokozáshoz, adott izom lazulásához és reflexpont esetén különböző távoli hatásokhoz vezet, ami csökkenti a kezelési időt, gyorsítja pl.: a hegek gyógyulását, méregtelenítő folyamatokat hosszabban tartja fel. 2-3 hét alatt a cérnák folyamatosan aktiválják a szervezet energiaegyensúlyát, majd fel is szívódnak.

 

A lágy technikái első kezelés ára 12.000 Ft

A további kezelések technika jellegétől függően 12.000 - 18.000 Ft/kezelés

 

Bach virágterápia

 

A Bach virágterápia az 1930-as években dr. Edward Bach által  felfedezett  hatékony módszer, amely a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. A virágterápia rendszerében 38 vadon élő virágot és növényt találunk. Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, annál jóval egyszerűbb és ezáltal praktikusabb is.

Segít, hogy más színben lássuk problémáinkat. Így megvéd attól, hogy a körülöttünk lévő negatív dolgokkal, helyzetekkel azonosuljunk. Ezáltal mindig megtalálhatjuk a legmegfelelőbb  megoldást a problémákra.


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika