Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Rapid Training

 ˝Rapid Training „ segítségével egy negyed órás torna után úgy érezzük, mintha egy órát edzettünk volna, és végre azokra az izmokra hat, melyek elérhetetlenek a hagyományos gyógytorna számára. Ez az eljárás nem más, mint izom összehúzódás erejének és minőségének elősegítése váltakozó áram segítségével.

Az eljárás azon alapszik, hogy izmot elektromos impulzussal megerősített ideg inger sokkal hatékonyabb összehúzódásra készteti mint a nélkül és a megfelelő agy Izomtónus szabályozásért felelős központja sokkal erőteljesebb visszajelzést kap az izomrostok között lévő orsókból arról, mi is a valódi helyzete az izomfeszülésnek.

Ugyanis legtöbbször a szervezetünk megszokja, idomul  aletapadt izmok nem működéséből  adódó feszült helyzethez és ehhez méri a többi változást is, ami további zavarokat eredményez az agy  „izomtónus térképében”.


Hogyan zajlik egy ilyen “Rapid Training”?

A leghatékonyabbnak az bizonyul,ha egy intenzív terápiát választunk- heti 2x1 hónapig folytatjuk az egyre több izomra irányuló gyakorlatsorokat, amelyeket ingerlés nélkül, otthonunkban is napi 1x végezzük.Itt nem az izomrostok explicit rostmennyiségének a növekedése a fő cél, hanem a helyes bekapcsolódási sorrend.

Tartás közben akkor legergonómikusabb, legkevesebb energiát igénylő a testhelyzetünk, ha un. külső mozgató izmok cask mozgatnak, a belső, mély statikus, azaz tartó izmok pedig tartanak bennünket. Legtöbb esetben azonban a külső mozgató izmokat mindkét funkció végzésére kényszerít- ezért a fehér izomrostokban gazdag izomzat cask görcsössé valve képes, sokkal rövidebb ideig teljesíteni, mint vörös myoglobinban gazdag, statikus társa.

Már az első foglalkozáson lehetővé válik a kétfajta izom elkülönítése, az  izomérzet javulása. 1 hónapos gyakorlatsorozat után is teljesen más izomtónussal távozik a résztvevő. Már nem kell görcsösen koncentrálni a tartására, az izmok autómatikusan, könnyedén veszik fel a legkevesebb energia befektetést igénylő, azaz legkönnyebb testtartást- legyen szó hosszas állásról vagy egy irodában való ülésről.


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika