Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Pszichoszomatikus kezelés

Mozgásszervek és emberi testtel töltött több, mint évtizedes munka során, azt tapasztaltunk, hogy az „ép testben ép lélek” mondás mit is jelent valójában. 
A stressz alapú fejfájás, a kellemetlen környezetben végzett munka közbeni sérülések magas száma, a kiegyensúlyozatlan párkapcsolatban fellépő meddőségi problémák  – és még sorolhatnánk- senkit sem lepi meg a lélektani hatások  fizikai testben való megjelenésükkel. 
De ezeknél sokkal kevésbé nyilvánvalóbb esetekben is találkozunk napi szinten olyan tudattalan „mintákkal”, amelyek első ránézésre banális testi dysfunkciókat szinte kikezelhetetlenné, vagy újra és újra kiújulóvá teszik. 
A páciens nem érti , hogy a sok porckorong sérvvel , többszörösen műtött szomszédja miért válik tünetmentessé 4-5 kezelés után és ő, akinek „csak” egy sima vállfájása van, ugyan javul, de nem gyógyul meg teljesen. 
A jogos kérdésre a válasz egy körültekintő kolléga részéről az , hogy a helyi és a távoli testi összefüggések felmérése és kezelése után itt az ideje „mélyebbre nézni”. 
És itt jön képbe a Kineziológia és Craniosacralis Terápia SER®- SomatoEmotional Release- pszichés reakciók szövetek szintjén való tárolása, ami a szervezet normális működését gátolja, megbetegedéshez vezet . 
Kineziológia pedig  az izmok tónusváltozás segítségével feltérképezheti tudatalattinkat, olyan területet, amihez csak álmaink keresztül vagy speciális transzállapotokban válik hozzáférhetővé. 
Viszont a test szintjén anélkül rombolhat, hogy legcsekélyebb gyanúnkat felébresztené…
Az alábbi ábra illusztrálja  a kineziológia teljes koncepcióját, amely tehát a különböző egészségügyi problémákat az egyes területek kiegyensúlyozatlanságára vezeti vissza, így a gyógyuláshoz vezető utat a megfelelő területhez tartozó egyensúly helyreállító módszerek (balanszok) alkalmazásával kell kezdenünk.
 
 
Az ábra külső körén az emberi szervezet különböző, egymásra közvetlenül ható elemei láthatóak, amelyek a háromszögben látható fő területek működését, egyensúlyát aktívan befolyásolják. Továbbá látható az egyes területek kezeléséhez használt leghatékonyabbnak bizonyuló módszerek.
Minden ideg összekapcsolódik egy nyirokérrel, vagyis az idegek közvetlenül hatnak az ún. neurolymphatikus terület működésére. 
Minden nyirokér összekapcsolódik véredényekkel, így  az ún. neurovascularis területek munkájára a nyirokműködés direkt is hat. 
A véredények összekapcsolódnak a gerincvelőt és az agyat körülvevő folyadékkal- liquorral 
az pedig közvetlenül kapcsolódik a test meridián rendszerével. 
 
Ez a meridián ismét kapcsolatba kerül újabb idegekkel, így tehát a kör – ahogy az ábrán is látható – bezárul. Ez az ábra tehát magában foglalja a balanszok során befolyásolható valamennyi területet és azok közvetlen, valamint közvetett kapcsolatrendszerét.
 
A kineziológiai balanszok módszertanának kidolgozásával dr. George Goodheart és munkatársai olyan úttörő munkát valósítottak meg, ahol ezt az elméleti koncepciót teljes körűen sikerült átültetniük a gyakorlatba. 
 
A kineziológia olyan, ma is fejlődő tudomány, ahol a különböző területek kutatói egy nemzetközi szervezet , az ICAK (International College of Applied Kinesiology) keretein belül ellenőrzik és fejlesztik tovább az egyes kutatások során létrejövő felfedezéseket.

Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika