Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Orrmelléküreg/fogíny soft lézeres kezelés

Miért is van szükség  a terápiára?

 

Az orr ürege és az orrmelléküregek / arcüreg, homloküreg, rostasejtek / területét nyálkahártya borítja. Mivel a melléküregek szájadékai az orrüregbe nyílnak, az egészséges nyálkahártya mellett be- és kilégzéskor az üregek szellőznek. Azonban akut megbetegedések alkalmával, mint például nátha, vagy allergia vagy krónikus orrmelléküreg gyulladás esetén, az orrnyálkahártya megduzzad, így a szájadékok szűkülnek, illetve elzáródnak, aminek következtében a szellőzésük megszűnik. Az üregekben először savós váladék termelődik,  mely később akár gennyessé is válhat. A kiürülési nehézségnek köszönhetően vénás keringésbe kerülnek az így termelődött savas anyagcsere végtermékek, amelyek a nyak-váll letapadt izmaibaba jutva ott lerakódnak, további gyulladásokat keltve.

Nem is gondolnánk, hogy egyes mozgásszervi betegségek hátterében milyen sokszor a gerincoszlopot tartó, mély izmok gyulladása, fokozott toxikus anyagcserevétermék felhalmozódása állhat. Ennek egyik oka  a  gócként szereplő orrmelléküregek gyulladása, pangása lehet , ami sokszor panaszokat ugyan nem okozó, de baktérium milliárdjainak belépő kapuként szolgáló krónikus  ínygyulladással/paradontosissal / is társul .

 

Klinikánkon az érintett területek csontos képleteinek, így vér és nyirok keringésének javításával és speciális fény spektrumú  Soft lézerrel is próbáljuk megszüntetni a fent említett gócokat.

A felső légúti szakasz nyálkahártya gyulladását, vérkeringés zavarát valamint kis sérüléseit /mikro sérülések, melyek gyakran orrvérzést okoznak/ Soft lézerrel nagyon jól lehet kezelni. A Soft lézer egy kis teljesítményű dióda lézer melynek a hatásai a következők.:

- Gyulladáscsökkentő ,

-Vérkeringés javító,

-Fájdalom csillapító,

-Bióstimulatív- azaz mivel a szervezet vérkészletének nagy része közel 1 perc alatt átáramlik az orr vénás plexusain, a vérben lévő immunrendszeri sejtekre kifejtett hatása révén egész test immunrendszerét koordinálja. 

A fogíngyulladást /gingivitis/ a metilénkék oldattal ecsetelése után a Soft lézerrel, mely fotodinamiakai reakció felépése során elpusztítja a gyulladást okozó baktériumokat és a lézer bióstimulatív hatása is érvényesül. 

 


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika