Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Nyirok drainage technika

Nyirok Dranaige Terápia -Felső légutak - Arc

 

A nátha, a köhögés és a megfázás igazi szezonja az őszi és téli időszak, a szervezet ilyenkor bizonyos szempontból téli álmot alszik, számos funkciója lelassul, a vérellátás romlik, fázékonyabbak vagyunk és könnyebben elfáradunk.

A felső légúti fertőzések következtében kialakuló nátha és torokgyulladás a leggyakoribb betegségek közé tartozik különösen ezekben a hónapokban. A felmérések szerint egy felnőtt ember évente akár 3-4-szer is átesik ilyen jellegű, egy-két hétig tartó megbetegedéseken. Az antibiotikumok féktelen használatával a kórokozók egyre ellenállóbbá válnak gyógykészítményekkel szemben, egyre több szövődményt okoznak, egyre tovább tartanak.

 

A megoldás - immun renszdszer erősítése és a célzott méregtelenítés.

A felső légúti megbetegedések során az orr- és a szájüreg, a gége és a légcső területe van leginkább kitéve a kórokozók támadásának. A légút érzékeny nyálkahártyája folyamatosan igénybevétel, irritáció alatt van a levegővel beszívott légszennyeződések révén és itt érik el a szervezetet először a téli időszakban különösen megszaporodó kórokozók, vírusok és baktériumok is. A légút immunrendszere (IgA)nyújt védelmet a káros hatásokkal szemben.

 

Ha azonban a szervezet védelmi rendszere legyengült állapotban van, akkor az immunrendszer nem képes megfelelően reagálni a légutakat ért támadásokra. Ilyenkor a légút nyálkahártyáján az irritációk és az immunreakciók hatására gyulladásos folyamat indul be, ami váladék felszabadulást okoz, amely kiöblíti a kórokozókat a szervezetből. Ez a test erőteljes válasza a kórokozóktól és az anyagcseretermékektől való megszabadulásra. Abban az esetben, ha ezeket a válaszreakciókat, mint a láz, köhögés, orrfolyás már kezdetekben meggátoljuk, vagy korlátozzuk különböző gyógyszerekkel, gyakorlatilag leszokatjuk a szervezetet a normális védekező mechanizmusáról. Pedig a cél ezekkel a folyamatokkal az lenne, hogy a szervezet a kórokozókat kiiktassa illetve, hogy az így képződött mérgeket, salakanyagokat eltávolítsa.

 

A váladék pangása, sejtek közötti váladék felhalmozódása miatt a nyirokrendszer alkalmatlanná válik a szövetekből történő salakanyag kiválasztására. .  Így az érintett területeken, mint az arc, homloküreg, valamint a nyaki régió artériás és vénás keringése és a vele szorosan együttműködő nyirokkeringés- nyakban több, mint 200 nyirokcsomó van-  is nagymértékben korlátozódik.

 

A nyirokkeringés szoros kapcsolatban áll az immunrendszerrel, meghatározza a szervezet regenerációs készségét, és segíti a szövetekből történő salakanyag-kiválasztás.Ez lassú folyamat - hiszen a nyirokkeringés a vénás keringés által el nem távolított 10 % anyagcsere - végtrermékért felelős. A nyirokkeringés serkentésével a méreganyagok előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.

 

Ebben nyújt nekünk segítséget a Nyirok Drainage Therápia, mely speciális, pulzáló   fogásokkal  a nyirokkeringést serkentve a nyirokváladékot a megfelelő irányba tereli és fenntartja az áramlást. Így lehetővé téve annak elfolyását. Ez a módszer elsőször a felületesebb, apróbb nyirokereket célozza meg, ami a renszer 90%-át képzi.

 

Aktiválja az immunrendszert és az anyagcsere-folyamatokat, kiüríti a szöveti ödémákat, így csökkentve ez által az érintett szervek fájdalmát-, valamint indirekt módon javítja a vérkeringést, a sejtek táplálék és oxigénellátását is. A nyirokkeringés serkentésének segítségével tehát akár a nagy molekulasúlyú méreganyagok is -  előbb az érpályába, majd a vér útján a májhoz illetve a vesékhez kerülnek, ahol egyrészt átalakulnak, másrészt kiválasztódnak.

 

A felső légúti megbetegedések esetén főként a az arc és homloküregek, valamint a szájüreg és a nyak területén elhelyezkedő nyirokcsomók válnak illetve válhatnak érintetté. Elhúzódó megbetegedések során jellemző a nyirokcsomók fájdalmas duzzanata.

 

A másik fontos nyirokcsomó összekötőpont a hónalj. A napi szinten használt sprayek, amelyek mai napig is alumíniumsókat tartalmaznak, hosszú évek alatt eltömítik nemcsak az izzadságmirigyeket, de a nyirokereket túlterhelik, pangáshoz vezetnek. Ha ez a terület nem képes szív felé továbbítani a méreganyagokat, akkor a felhalmozódott salakanyagok felhalmozódhatnak. 

 

A kezelés során a mellkas, nyak illetve az arc és áll területén lágy, alig érezhető mozgdulatokkal dolgozunk, közvetlenül a bőr alatti nyiorkkapillárisok és a területhez tartozó nyirokcsomók simaizom elemeivel. Az itt alkalmazott fogások révén segítjük elő a keringés javulását illetve az öngyógyító folyamatok beindulását, a méregtelenítést.

 

Terápia előnyei:

 

Ezzel a módszerrel tehát megelőzhető a váladék felszaporodása és pangása, javul a keringés, immunrendszer gyorsabban regenerálódik és védekező funkcióját képes hatékonyan ellátni, ezzel csökken a visszaesés esélye illetve az ízületre is ártalmas gócok kialakulásának esélye.

 

Csökkent a "toka", szem alatti karikák és arcduzzanat, pirosság is mérséklődik. A mell kürüli feszítések, kar nehéz érzések, mellkasi szorítások is ritkulnak.

 

Kezelés utáni változások, teendők:

 

A kezelés után 1-3 napig kissé fáradtabbnak éreztheti magát az ember. Minél korábban jelentkezik a fáradtság, izomláz, többszöri vizeletürítés. Ezért is tart a terápia csak 30 percig.

 

 2-3 szori kezelés szükséges, hogy a szervezet minden un. "quadransan " tudjunk dolgozni, ne terheljük túl méreganyagokkal. Egyszerre csak 2 "quadrans " érinthető.

 

 

Klasszikus nyirokmasszázzsal szemben:

 

A klasszikus nyirokmasszázs- NEM DRAINAGE-  a fent említett módszertől abban különbözik, hogy  erősebb, nem specifikus,  körkörös, nyomó-simító mozdulatokat alkalmazva a mélyebb nyirok utakra kíván hatni. Ott és akkor beindítja ugyan a keringést, de nem gondoskodik a folyamatos fenntartásról. Inkább az izmokra hatnak, nem pedig a pangó, szemmel is látható kötőszövetre, belső szervek nyirok területeire.

 

http://www.youtube.com/watch?v=x9ATaJr6k7Q&NR=1&feature=fvwp


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika