Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Méregtelenítés Kovalenko® módszer alapján

 

Méregtelenítés  Kovalenko® módszer alapján :

 


A táplálkozással bevitt anyagok   - anyagcsere szinten feldolgozódnak-  miközben savas anyagcsere végtermékek keletkeznek- ezek májban feldolgozódnak- és az. un. kiürítő szervekhez elszállítódnak vér vagy nyirok erek segítségével – majd kiürülnek a szervezetből .

  
Mi ezen a természetes láncon belül - nem a bevitt anyagokon változtatjuk első sorban - mint legtöbb közismert diéta vagy méregtelenítés.
Hiszen ilyenkor -  bár valóban kevesebb savas anyagcsere végtermék képződik, de a raktárak kiürítéséhez nem elég a szervezet ilyen szintű tehermentesítése. Így hosszú távon nem változik a rendszer.

Ez a magyarázata a pl.:  has hajtás nélküli böjt utáni- közbeni folyamatoknak. Első pár napban rosszabbul vagyunk - szabadulnak fel a savas anyagok. Majd ideiglenesen megkönnyebbül a szervezet - de a megszokott életvitel visszatér - viszont az alapanyagcsere nem változott meg, csak ideiglenesen tehermentesült - így visszatelítődnek a szövetek a szervezet savas anyag raktáraiból és újult erővel károsíthatnak a savas vegyhatású molekulák.


Ezzel szemben, ha megtaláljuk a problémás területeket, a periférián kezdjük a kiürítést  és így haladunk a központ felé, tartósabb eredményt, önregenerációra képes szervezetet hagyunk magunk után. Kevesebb mellékhatással és mélyebb szinten válik lehetővé a tisztulás.


Klinikánkon a felmérés manuális diagnosztikával  kezdődik . Keressük

- hol van az a terület, ahol panganak a savas anyagcsere végtermékek? - ennek a keringését myofasciorelaxatios akupunktúrával, cérnabeültetéssel, nyirok drainage-zsal fokozni tudjuk, átmosva, méregtelenítve a szöveteket.

- hol vannak azok a funkcionális blokkok, amelyek a szövetek anyagcsere végtermékeit nem engedik elszállítódni a feldolgozás helyére?- vér és nyirok keringést  akupunktúrás, craniosacralis, -visceralis fogásokkal serkentjük.

- hol vannak azok az ún. gócok, amelyek gyulladásos szinten szaporítják a savas anyagok mennyiségét, újabb és újabb terhelést jelentve a szervezetre? - ezeket más társszakmákkal karöltve "szanáljuk " - megszüntetjük.

A gócok leggyakoribb előfordulási helye a fog körüli ciszták, tasakok, fül- orr- gégészeti pangások, nőgyógyászati gyulladások,  vékonybél pangásos területei, epehólyag vagy bármely terület, amely nem képes hosszú távon meggyógyulni, de helyi panaszokat nem képes okozni.

Itt jön szóba a fül- orr - gégészeti szinten használt orrmosás és biostimulációs hatású soft lézer, ami nem csak a pangó nyálkahártyát, de a orr vérerein átfolyó vér immunsejtjeit is aktiválja, erősítve a szervezet ellenálló képességét.

A fogászati szinten a fogak körüli tasakok baktériumszámát képes csökkenteni, immunrendszer erősítő hatásával ezek visszatérését is megakadályozza. Minden esetben panoráma rtg-re is szükség lehet a mélyen megbújt eltérések kimutatására.

Hasi szervek feltételezett gócait hasi UH- gal kell ellenőrizni, egyszerűbb esetekben speciális tisztítókúrákkal fel is lehet számolni.

 

Ha a keringés és a kiürítő szervek működését javítottuk, kezdődhet a méregtelenítés.

Meg kell győződnünk, hogy a máj feldolgozó, a  vese, vastagbél, tüdő kiürítő kapacitása elegendő ahhoz, hogy az általunk a szöveti raktárakból vérbe juttatott toxikus anyagok ki is ürüljenek a szervezetből, nem pedig csak átrakodjanak egyik helyről a másikba.
 

Hol is gyűlnek össze ezek az anyagok ? Olyan helyeken, ahol lassult a keringés, ahol nincsenek életfontosságú szervek , ahol lassú az anyagcsere. Ezek a szervek közti kötőszövetek, zsírraktárak, szervek körüli membránok. Hiszen stressz esetén a szervezet "nem ér rá" ezek azonnali feldolgozására, hanem későbbre halasztja máj általi semlegesítésüket, majd kiürítésüket.
 
Miért veszélyesek, hiszen egészséges anyagcsere során is keletkeznek? Ezeket az anyagokat normálisan a szervezet felismeri, és megfelelően  feldolgozza, hogy védje a szöveteket.

De a környezet károsító tényezői /sugárzások, tartósító szerek,állandó  stressz stb. / hatására ezek vagy összekapcsolódnak más molekulákkal, vagy bizonyos molekula csoportjai átalakulnak és a szervezet számára felismerhetetlenné válnak.

Így indulnak el ismeretlen eredetű allergiák, krónikus fáradság, elhízás, pszichés eltérések stb. A szervezet kifullad, az enzimek nem működnek megfelelően, un." félig feldolgozott" termékeket állítanak elő, lásd másodlagos tejérzékenység. Ezek tovább árasztják el a raktárakat sőt, az életfontosságú szervek szöveteit is rongálják. A folyamat azonban csak a szervek  60-70%os kapacitásvesztés szintjén válik kimutathatóvá a vérből.

Klinikánkon egyénre szabottan történik a kivizsgálás, az okok keresése és a javasolt kúrák kiválasztási sorrendje.

Ezeket genetikai hajlamok figyelembevételével évente többször is javasolt megismételni.

A mi feladatunk a szervezet felkészítése a méregtelenítésre, a páciens feladata a rendszer "karbantartása " ismertetett séma alapján.

 


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika