Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Fogyás tartósan

Fogyás – tartósan, egészségesen és tudományosan megalapozottan

 

Miért bukik meg minden 2. ember fogyókúrája?  

A hirtelen felindulásból elkezdett kalóriacsökkentő koplalás által, keservesen leadott kilók többlet magukkal már a diéta befejezése után 2-3 héttel kezdenek visszajönni.  Ha mozgással párosítjuk fogyókúránkat, ez valamivel jobb helyzettel kecsegtet, de nem hozza az áhított eredményt. Ha étrendet változtatunk, elkerüljük az esti lakomákat- jobban érezzük magunkat, ám a kilók tüzetesen ragaszkodnak gazdájukhoz.

Mi történik az anyagcserémmel?

A fogyás első két - három napján vizet veszítünk, ez az átlag 70-80 kg-os embernél 2-3 kilót jelent, majd megáll a súlycsökkenés, a glikogén raktárok elfogynak, de a zsírfeldolgozás feltételei nem teljesülnek. A szövetek rossz vérellátása nem teszi lehetővé, hogy a zsírsejtekből a zsírmolekulák feldolgozásuk fő helyére - májba és izomba kerüljenek. Ha izmok kerengése nem megfelelő, a máj méreganyagokkal van tele - ez nem válik lehetővé. Fehérjék bontása ilyenkor sokkal könnyebb, ám ilyenkor sokkal több savas végtermék keletkezik. Ezek tovább lassítják az anyagcserét a - lebontó folyamatokban részt vevő enzimek gátlásán keresztül. A bél mozgása/nincs ballasztanyag/ és keringése/általános pangás része/ romlik, pangó salakanyagok szívódnak vissza -  kötőszövetekben raktározódnak. Legtöbbjük molekulatömegüknek többszörösét kitevő vízmolekulákat képesek megkötni és szomjazó sejtek mellett felhasználhatatlan kötőszöveti vízraktár tovább rontja a keringést - összenyomva a vénákat pangásokat okoz a visszerek, majd nyirokerek hálózatában. A vese képtelen ezektől megszabadulni, a koncentráló képessége romlik. Tovább szaporodnak a helyi anyagcsere során keletkezett savas végtermékek, további savasodás miatt anaerobbá és még lassúbbá téve az élethez nélkülözhetetlen folyamatokat.

Bár a szervezetünk kapacitása hihetetlenül nagy, anyagcsere ilyen irányú többszörös romlása ahhoz vezet, hogy méreganyagraktárak keletkeznek, melyek mobilizálásához speciális méregtelenítés útján tudunk csak hozzájutni.

 

Mi a helyes út?

Megérteni az anyagcsere állomásokat.

A legtöbb fogyókúrázó a bevétel csökkentésével vagy a keringés - mozgás fokozásával kezd. Anyagcseréjük már nem képes önálló nagyszabású változásra - vagy a felszívódás, vagy a keringés vagy a kiválasztás terén lévő zavarok miatt.

A problémák szakszerű felismerése és kezelése, a helyesen felépített méregtelenítési folyamat nemhogy nehéz vagy kellemetlen, hanem sok energiával tölti fel követőjét.

Mi a helyes mozgás?

Mindenkinek az izomzata egyedi felépítést mutat. És ezek mozgásáért felelős izomtónus központ feltételezhetően különböző, veleszületett és tanult un. izomtónus mintázatokkal rendelkezik.

Izomrostok szempontjából a myoglobinban gazdag, strapabíró „vörös ”izmok vagy gyorsan fáradó, gyors mozgásokra berendezkedett „fehér” izomrostok O2 szükséglete, felhasználása, anyagcseréje és így az edzésmódja is merőben különbözik. A „vörös ”izomtúlsúlyú, zömök, nehezen nyújtható izmokkal rendelkező személyeknek hosszabb kezdeti kardió edzést nagyobb súlyokkal történő, több, de időben rövidebb sorozatok javasoltak, sorozatokat meg kell szakítani nyújtásokkal.

A „fehér ”, lágy, sérülékeny fehér izmokkal megáldott személyeknél inkább a köredzések, a rövidebb terhelések váltása, a végén végzett vagy közbeiktatott kardió mozgás a célravezetőbb. Végül meg kell tanulniuk a legtöbbször laza szalagjaik helyett az izmokat nyújtani - ebben segít a légzés.

Három módszer egy célért

Dr. Kovalenko Marina az alábbi módszerek kombinált alkalmazásával segít a szervezet statikájának helyreállításában, ezáltal szabad utat teremtve a fogyáshoz.

 1. Manuálterápia, ami olyan eljárások összessége, amelyek gerincünk és más ízületeink kimozgatásos, szalagok és ízületi tokok mobilizációs helyreállítását szolgálják.
  TUDTA? Ha ferdén áll a medencénk, akkor a hasi erekben a vérkeringés gátolt, ami nehezíti az anyagcserét. A nyaki csigolya deformitása pedig nyomja a nyaki ereket, így tokásodáshoz, arcvizesedéshez vezethet.
   
 2. A myofasciorelaxatios akupunktúra forradalmian új módszer, ami az izmok merevségét segít oldani. Alkalmazásával lehetővé válik az izom gyors ellazítása és vérkeringésének többszörösére való növelése, ami az izomrostok ellazulásán keresztül az anyagcsere-végtermékeinek zavartalan eltávozásához vezet.
   
 3. Hagyományos kínai akupunktúrával pedig fokozható a teljes test anyagcseréje, méregtelenítése, csökkenthető az éhségérzet és nyugtatható az idegrendszer.

  ÚJDONSÁG: Elfoglalt emberek számára létezik egyszer használatos steril eszközzel történő sebészi fonál beültetéses módszer, melynél a megfelelő akupresszúrás ponton a bőr alá beültetett cérna a szervezet akár 3 hétig aktivizálja, majd felszívódik.

   

 

 


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika