Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Az első vizit

Mire számíthatok az első 20-25 perces viziten?

Feltétele a terápia lényegének ismerete.

A diagnosztikát dr. Kovalenko Marina vagy helyettese végzi, egy adatlap kitöltésével, kikérdezéssel, szükség esetén hozott leletek értékelésével kezdődik. Az adminisztrációs teendők idejének csökkentése érdekében javasoljuk, hogy otthon töltse ki a  Kezelési lap-unkat és olvasság el az ÁSZF-et vagy 10 perccel előbb érkezzen, hogy az adminisztráció ne vegyen el drága perceket a kezelési időből.

A manuális gerincvizsgálat során mind statikai, mind dinamikai hibák kerülnek feltérképezésre, gerinc reflexzóna vizsgálatával belső szervi elváltozásokról iránydiagnózist nyerhetünk. A keringési viszonyok tisztázására, góc kutatásra szükség esetén hőtérképet használunk.

A feltárt összefüggések felvázolása után fázisokból álló (1-3 kezelés) kezelési sémát javaslunk. Kiválasztjuk a kezelőorvost, aki végzi  a további kezeléseket és akihez későbbiekben is fordulhat. Egyszerűbb esetekben teljes, sokrétűbb problémák esetében próbakezelést végzünk, ami a szervezet válaszreakcióját hivatott tisztázni, prognózis felállításában segít.

Például sok éve fennálló, reggeli, tompa, majd „bejáratódó” derékfájás mögött valakinél „tisztán mozgásszerű” statikai túlterhelés, gyenge mély tartó izom és túlkompenzáló külső izomzat állhat, másoknál viszont belsőszervi eredetű, kismedencei keringési zavar, esetlegesen felborult emésztés, sőt, bélgyulladás lehet a kiváltó ok. A két esetnek a kezelésre zömében eltérő. A mozgásszervi hátterű esetben manuálterápiát, myofasciorelaxatios akupunktúrát és tornát, a belső szervi eltérések következtében kialakult állapotnál akupunktúra mellett méregtelenítést, craniosacralis és craniosvisceralis technikákat alkalmazunk, ami feltétele a kezelés sikerességének és többszöri kezelést jelent.

 

TUMOROS/DAGANATOS BETEGEK TÁJÉKOZTATÓJA

Mind hagyományos, mind myofasciorelaxatios akupunktúra alkalmazásával kapcsolatban rosszindulatú betegségek esetén lehetőség van.

Az egyik szerint az immunrendszer és keringés direkt stimulálásával javítjuk belső ellenálló képességét, ami a daganatos sejtek szaporodását gátolja, önregenerációt serkent.

A másik iskola alapján a tűszúrás mechanikusan elősegítheti a daganatos sejtek szóródását, ezért csak többszörös negatív eredménnyel, kemo és sugárterápia után vállalhatjuk kedves betegeink kezelését, hiszen senki sem tudja 100%-osan kizárni, hogy egyáltalán nincs rosszindulatú sejt a szervezetben, így nem árt az óvatosság.


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika