Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Anyagcsere kezelése

Az egyéni anyagcsere változás lehetséges mértéke függ a genetikai faktoroktól az eddig folytatott életmódtól, a szervezet méregtelenítési képességétől, az egyéb fennálló hormonális és immunrendszeri zavarok mértékétől. ennek megfelelően nagyon széles skálán változhat a páciens állapotától függően. Az elérhető legjobb eredmény a szervezet regeneráló készségének és öngyógyító kapacitásának tükrében alakul.

 

A mozgásszervi betegségek mellett azért foglalkozunk metabolizmusunk korrekciójával, mert mint minden a szervezetben, az előbbi kettő szoros kapcsolatban van, hiszen az izmok által feldolgozott savas anyagcsere végtermékeknek a máj által neutralizálódva a vesén keresztül kell elhagynia a szervezetet. Ha ezen az útvonalon bármelyik lépés zavart szenved, un. „elsavasodás” jön létre, hiszen a fel nem dolgozott, de zömében savas vegyhatású anyagok a rossz keringésű izmokban, ízületekben rakódnak le, ami az előbbiek megbetegedéséhez  vezet.

 

Anyagcsere szintjén a következő állomások működését tudjuk javítani:

 

1. Vérkeringés- itt a szállítási funkcióban nélkülözhetetlen. A képződés helyéről a feldolgozás, majd a kiürülés helyére viszi az anyagokat. Minél több helyen van pangás, keringési lassulás a szervezetben, annál több ideje van ezeknek az anyagoknak kifejteni toxikus hatásukat. Ehhez craniosacralis, craniovisceralis vascularis fogásokat használunk, ennek hatása cérnabeültetéssel hosszabbítható. Mivel az erek 90%a valamilyen izmon megy keresztül, myofascioralaxatios akupunktúrával ezek lazítása tehermentesíti az artériák és vénák működését.

 

2. Nyirokkeringés- a bélnél a zsírmolekulák, a szöveti szinten a nagyobb molekulasúlyú anyagok kiürítéséért felelős, méregtelenítés fontos útja. Ennek a helyreállítása  javítja a szövetek folyadékháztartását, a méregtelenítést, regenerációt még jobbá teszi

 

3. Funkcionális blokkok oldása- minden szer v függesztő szalagjain keresztül lép be a szervbe az artériás vér, innen távozik a feldolgozott anyagcsere végtermékekben gazdag vér /kivéve a tüdő/, itt érik el a szervezetet a vegetatív idegrendszeri rostok. 

 

Tiltott élelmiszerek:

Búza, tönköly, árpa, zab, rozs és a belőlük készült termékek: pehely, dara, csíra, korpa, morzsa, tészta, müzli stb.
Mediterrán gabonák közül: kusz-kusz, triticale, kamut

gluténtartalmú húsipari készítmények 
Sütemények, kekszek, csokoládék, cukorkák, rágógumik, amelyek nem gluténmentesek. 
Levesporok, leveskockák, mártásporok, fűszerkrémek, mustár, majonéz, ketchup. 
Holland, Rokfort sajtok.
Vodka, whisky, sör, gin.
Fogyókúrás porok, rostkoncentrátumok. 
Ételsűrítő, stabilizátor, karamell, citromsav, dextrin, mono- és diglicerid, maláta, maltodextrin, maltóz sütőpor

Fruktóz- glükóz szirup- joghurtokban is

Szójaital, szójaszósz, mizó

Instant kakaópor, kávé. 
Zöldalma, gyorsfagyasztott burgonya.

 

Nem mindenki számára ajánlott: 

Kukorica és formái: szemes, dara, és keményítő, tészta, pelyhek.Bizonyos emberek szervezetében magasabb inzulinszint kiugráshoz vezet, mint a többiekében. 

 

Ajánlott élelmiszerek:

Minden gyümölcs és zöldség (kivéve a fent részletezettek)
Juh- és kecsketej, ill. tejtermékek
Tojás
Hal
Sovány húsok: szárnyasok, sertés, marha, borjú, vadak.
Olajos magvak, diófélék
Hajdina
Quinoa
Amaránt
Köles
Rizs (fehér, barna, vörös, vad)
Ezekből készült tészta, puffasztott és extrudált termékek, stb.

Burgonya (keményítőként is).
Hüvelyesek 
Lisztekből: kukoricaliszt, rizsliszt, burgonyaliszt, tápiókaliszt, kölesliszt, hajdinaliszt, szójaliszt, sárgaborsóliszt, csicseriliszt, babliszt, szentjánoskenyérmag-liszt, amarantliszt, guarmag-liszt- bár nem kellene felszívódnia, sérült nyálkahártyán átjuthat és vízvisszatartó szerepe jelentős lehet.

Leírás: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika