Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

Alkalmazott módszereink

Myofascialis akupunktúra

Forradalmian új módszer segítségével lehetővé válik az izom gyors ellazítása és vérkeringésének többszörösére való növelése. Ez rövidtávon az izomrostok ellazulásán keresztül az anyagcsere-végtermékeinek zavartalan eltávozásához, hosszú távon pedig az izom metabolizmusának a javuláshoz vezet, ami az egész szervezet anyagcseréjére is kihat.

"Cérna beültetés" - Ideiglenes intramuscularis ligatura implantatio 

Az általunk végzett tartós fonál beültetés egy olyan speciális akupunktúrás eljárás, melynek során általunk kifejlesztett, egyszer használatos, vékony, steril eszközzel, felszívódó, sebészeti fonál beültetése történik a megfelelő akupunktúrás pontokba. A beültetett fonál a szervezetet akár 2 hétig napi 24 órában aktivizálja, mindaddig, amíg a pont működése be nem indul, ami vérkeringés fokozódással jár, így a fonál gyorsan fel is szívódik, enzimatikus szinten felbomolva.

Manuálterápia

Olyan non-invazív eljárások összessége (a non-invazív gyógyító eljárás során nincs szükség sebek ejtésére, a kívánt hatást tűszúrások, műtéti feltárás és az ezekkel járó kellemetlenségek nélkül érhető el), amelyek a gerincünk és más izületeinkben talált diszfunkciók óvatos kimozgatását, szalagok és ízületi tokok mobilizációs helyreállítását szolgálják.

Craniosacralis technika 

Lágy fogások összessége, amelyek az agyat és a gerincvelőt körülvevő és védő kötőszövetes hártyára hatnak (dura mater) és az abban képződő és keringő agyi-gerincvelői folyadékáramlást szabályozzák. A velük folytatólagos kapcsolatban álló, egész szervet behálózó kötőszövetre is hatnak. Ezáltal a fenti két módszerrel elért eredményeket, még mélyebb kötőszöveti szinten stabilizálják. Az agyra kifejtett hatása révén, fizikai vagy lelki traumákkal szembeni ellenálló képességünket is tovább növelik.

Craniovisceralis technika

Minden belső szervünk sajátos tengely körül finom mozgást végez. Ennek a mozgástartománynak a változása megbetegedéshez vezet, a terapeuta által tapintható és megfelelő lágy fogásokkal korrigálható. A belső szerveink feszüléseinek lágy, manuális oldása, függesztő szalagkészülékeinek élettani helyre való visszaállítása a szerv vér és nyirok keringését, vegetatív szabályozását javítja. Ez direkt módon magának a szervnek a működését, indirekten pedig a megváltozott mozgástartományon keresztül a vele összefüggésben lévő szalag, ín, izom vagy akár csontos struktúrák korrigálására hat.

"Rapid Training"

Segítségével egy negyed órás torna után úgy érezzük, mintha egy órát edzettünk volna, és végre azokra az izmokra hat, melyek elérhetetlenek a hagyományos gyógytorna számára. Ez az eljárás nem más, mint az izomösszehúzódás erejének és minőségének elősegítése váltakozó áram segítségével. Az eljárás azon alapszik, hogy az izmot elektromos impulzussal megerősített ideg inger sokkal hatékonyabb összehúzódásra készteti, mint a nélkül. Így az agy, izomtónus szabályozásért felelős központja sokkal erőteljesebb visszajelzést kap az izomrostok között lévő orsókból arról, mi is a valódi helyzete az izomfeszülésnek.

Nyirok Drainage

A savas anyagcsere végtermékek 10-20%-ának a kiürüléséért felelős nyirokkeringés javítását szolgálja. A méregtelenítést és a szövetek duzzanatát tartósan, a nyirokerek simaizmainak és billentyűinek a működését hosszútávon javítja.
Öntisztító mechanizmusok beindításával segíti elő a szövetek regenerálódását, az immunrendszer működésének kiegyensúlyozását.
A technika -a test négy kvadránsából egyszerre az egyikén alig érezhető- lágy mozdulatokkal történik, a kezelt területen finom bizsergést lehet érezni.


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika