Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

A Neuroszinkronizációs Terápia ÚJ!

A Kovalenko®Klinikán, a mozgásszervi és belső szervi mechanikus problémák megoldása során sokszor megfigyelhető volt, hogy egyes páciensek már az 1-2 kezelésen jelentősen javultak, mások még az 5. után sem váltak panaszmentessé, és az eredeti állapotuk sokkal gyorsabban tért vissza eredeti negatív szintjére, mint másoknál.

Ennek magyarázata után kutatva kezdtük el foglalkozni az úgynevezett  

Cervicocraniomandibularis rendszerrel (CCM) és a beidegzésével kapcsolatos Trigemino cervicalis (TCC) komplexussal.

Ugyanis kimutatták az egész száj-, orrmelléküreget, az állkapocs ízületet, limbikus rendszert, kemény agyburok egy részét, ereket – egyszóval a koponya nagy részének beidegzését  a háromosztatú ideg - N. trigeminus szolgálja. Bármilyen működési zavarának sokkal komolyabb következménye lehet, mint egyszerű arcidegzsába.

Emellett az agy 60% - ának az érzékelő bemenetét jelenti, ezen értesül az agy a külső és belső környezet változásairól.

Napi 24 órában működik, alvás közben sem hagyja az idegrendszerünket pihenni. Ezért pl.: ezen rendszer zavaróból adódó fogcsikorgatás, horkolás krónikus fáradtsághoz, kimerüléshez vezet.

Trigeminalis rendszer az agy számára „reprezentálja” az egész szervezet működését, ami sokszor téves képet adhat és felesleges ” idegrendszeri„ reakciók miatt különböző panaszok veszik kezdetüket  Idegrendszeri kapcsolatok:

„Blokkok ” kialakulása:

A rendszert érő minimális terhelési  zavar, mint például a foghúzás- teljesen felboríthatják

A legkisebb zavar, ami szabálytalan állású fogakból, helytelen állkapocs ízület helyzetéből  eredhet, a suboccipitális / koponya – nyak átmeneti izmok/ folyamatos ingerlését okozhatja az arra hajlamos szervezetben,  azaz feszültséget és fájdalmat produkálhat  a nyak és váll izmaiban. Ez a szervezet tűrőképességétől alig észrevehetőtől akár a súlyos láncreakcióhoz vezethet  az egész szervezetben.

A CCM rendszer zavara légző és nyelő garat  izmokkal való kapcsolata miatt légzési problémák, alvási apnoe és gyakran az asztma hátterében is állhat.

Mivel mind a bejutó oxigén mennyiségét sejtek szintjén krónikusan befolyásolja, agy nem megfelelő oxigenizációja miatt krónikus ​​fáradtság, memória és koncentrációs zavarok is kialakulhatnak.

Nyaki csigolyák  torzulását is okoz, ami nyaki  fájdalom kiinduló oka lehet.

Ezt a torzítást ellensúlyozza az ellentétes oldali kompenzációs feszülés  a hát alsó részén, amely azonos oldali  medence csont előre forgatásához vezet.

Medence csavarodás derékfájás vagy ülőideg fájdalmához vezet, sőt, a un. „rövidebb láb szindróma ” is emiatt alakulhat ki, túlterhelt térddel, befelé dőlő bokával vagy bütyökkel tarkítva. 

 Ezért a manapság divatos fogszabályozás,  pótlások, implantátumok behelyezése egyidejű állkapocs ízület és koponya korrekciója nélküli alkalmazása az egész szervezetre kiterjedő káros hatással járhat,  sőt, lehet, hogy éppen ezek az elérések vezettek a fogak eldeformálásához, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. Így az esztétikai eredmény tartóssága is veszélybe kerülhet.

Ezért célszerű a látszólag megmagyarázhatatlannak vélt tünet együttesek mögött, pl.:

 ha kizártak minden szervi okot, érdemes a craniomandibularis diszfunkciót, mint okozati tényezőt kivizsgálni és kezelni.

 

 


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika