Sparkle up
Your life!
1126 Budapest,
Királyhágó utca 2.
+36-20 3788-799
info@kovalenkoklinika.hu
9400 Sopron,
Deákkúti út 16.
+36-70 9446-565
sopron@kovalenkoklinika.hu

A KovalenkoKlinika

Dr.Kovalenko Marina, a Kovalenko®Klinika vezető orvosa, háziorvos, manuálterapeuta, myofasciorelaxatios akupunktőr, craniosacral – és visceral terapeuta. Azért hozta létre 2010-ben a KovalenkoKlinikát, hogy a mozgásszervi panaszokkal küszködő páciensek komplex, sokrétű diagnózisban és oki, egyénre szabott kezelési kúrában részesüljenek, megtanulják a szervezetük karbantartását, ami közös erővel hosszú távú panaszmentességhez vezethet.

Gerincgyógyászati központunkban egyedülálló, 2010-ben levédett Kovalenko-módszert® alkalmazzuk.
Mindazoknak a pácienseknek, akik gyógyszermentesen, problémáik valódi okának felderítésében,
-nem csak tüneteiknek való kezelésével-  a gyógyulásban aktív résztvevőként akarnak megszabadulni panaszaiktól. Akik egészséges, önkorrekcióra képes szervezetet szeretnének és a megelőzés szem előtt tartásával, szakértő segítségével hajlandóak tenni életminőségük javításáért.

A nálunk végzett kezelésekkel a szervezet öngyógyító képességét keltjük újra életre. Ezzel magyarázható a kezelési időtartamok variabilitása, a kezelésre adott válaszreakciók sokszínűsége, a terápia végkimenete.

A Kovalenko®Klinikán szakképzett terapeuták állnak rendelkezésre, hogy a legkülönbözőbb okokból fakadó problémák megoldásának sokrétűségét biztosítsuk. Csak így képzelhető el az egyedi terápia.

Az igénybevehető kezelések:

• Manuálterápia

• Myofasciorelaxatios akupunktúra

• Hagyományos kínai akupunktúra

• Ideiglenes intramuscularis ligamentum implantatio: 
  cérna/fonál beültetése egyszer használatos eszközzel

• Craniosacralis technika

• Craniovisceralis terápia

• Rapid Tréning, gyógytorna

• 3D terápia

• Tape felhelyezés

Mire számíthatok az első viziten?

A diagnosztikát dr.Kovalenko Marina, a Kovalenko®Klinika vezető orvosa végzi: hozott leletek értékelésével kezdődik, egy adatlap kitöltésével és kikérdezéssel. Az adminisztrációs teendők idejének csökkentése érdekében javasoljuk olvassák el az ÁSZF és Kezelési lap dokumentumainkat. Köszönjük!

A manuális gerincvizsgálat során mind a statikai, mind a dinamikai hibák kerülnek feltérképezésre. A gerinc reflexzóna vizsgálatával belső szervi elváltozásokról iránydiagnózist nyerhetünk. A keringési viszonyok tisztázására, góc kutatásra, hőtérképet használunk.

A feltárt összefüggések tisztázása után kezelési séma felvázolására kerül sor. Kiválasztjuk az alkalmazott módszereket és a kezelőorvost, aki végzi a további kezeléseket és akihez a későbbiekben is fordulhat. Egyszerűbb esetekben teljes kezelést, sokrétűbb problémák esetében próbakezelést végzünk, ami a szervezet válaszreakcióját hivatott tisztázni és a prognózis felállításában segít.

Példa:
sok éve fennálló reggeli tompa, majd „bejáratódó” derékfájás mögött valakinél „csak” statikai túlterhelés, gyenge mély tartó izom és túlkompenzáló külső izomzat állhat, másoknál viszont kismedencei keringési zavar, esetlegesen felborult emésztés, sőt bélgyulladás lehet a kiváltó ok.
A két esetnek a kezelése zömében eltérő. A mozgásszervi hátterű esetben manuálterápiát, myofasciorelaxatios akupunktúrát és tornát,
a belső szervi eltérések következtében kialakult állapotnál méregtelenítést, myofasciorelaxatios akupunktúrát, craniosacralis és craniosvisceralis technikákat alkalmazunk.

Mire számíthatok az első próbakezelés során?

Az első próbakezelés feltétele, a terápia lényegének ismerete.

A probléma súlyosságától és szerteágazó jellegétől függően a rövidebb – hosszabb akupunktúrás kezelésre adott válaszreakciót mérjük fel prognózis felállítása érdekében.

Ennek során előlazítást követően myofasciorelaxatios akupunktúrás kezelésre, statikai korrekcióra, esetleg craniosacralis terápiára, gyulladásmentes esetekben akár cérnabeültetésre is kerülhet sor. Az otthon végzendő feladatokat, tornákat írásos formában biztosítjuk kedves pácienseinknek és megbeszéljük a következő kezelés időpontját.

Az első kezelés után izomlázat, feszülést, ideiglenes fájdalmakat tapasztalhat, ezek a gyógyulási reakciók pozitív jelei, a kezelés normális velejárói, 2-3 nap alatt megszűnnek. Ha a kezelés mélyrehatóbb változásokat generál, a válaszreakciók is erőteljesebbek lehetnek.  
A 2-3 nap után visszatérő fájdalom, góc meglétére utalhat, amit góckutatás keretein belül fel kell térképezni (panoráma röntgennel, fül-orr-gégészeti vizsgálattal, stb.).

Milyen gyakran kell kezelésre jönni?

A kezelések között 1-2 hét telhet el. A második kezelés a változások feltérképezésével kezdődik, a szervezet válaszreakcióinak figyelembevételével folytatódik a kitűzött terápia. Az előírt terápiás lépések időintervallumának be nem tartása miatt csökkenhetnek a gyógyulási reakciók, érdemes ezzel számolni.

A kezelési séma fázisokat tartalmaz, pozitív válaszreakció esetén továbbléphetünk, csökkent reakció esetén a terápia ismétlése kötelező.

A kezelések száma 3-10 alkalom lehet,  a megbetegedés súlyosságától függően, 20-25 percig tartanak.

Az első két kezelés között max. 1-2 hét telik el. A további kezelések között 2-4 hetes regenerációs, tornához és szükség esetén a tisztítókúrák elvégzéséhez szükséges időszak telhet el.

Ezzel a komplex kezeléssel -egyedülállóságának köszönhetően-, évi több ezer betegnél sikerül panaszmentességet elérnünk hosszútávon, az állapot fenntartása azonban a beteg kezében van, évi egyszeri-kétszeri kontrollkezelést javasoljuk.

Kizárási kritérium:

Kezelt betegségek:

Izületi problémák:

Sérülések gyógyulási időtartamának harmadára való csökkenése:


Aktuális

Aktuális

Csatlakozzon, legyen naprakész!

Copyright 2018, Kovalenko Klinika